De siste årene har vært beintøffe for Claus Lundekvam. I boken «En kamp til», som kom ut i 2015, fortalte han åpent om sin avhengighet til både sex og alkohol.

Rett over jul i 2016 ble Claus sammen med Lene. Kort tid etter flyttet de sammen.

Møttes på treningssenter

– Vi bestemte oss ganske fort for at vi ville dele hverdagen sammen, sier en blid Claus Lundekvam til God kveld Norge.

Den gryende romansen startet på treningssenteret hvor Claus jaktet på en bedre fysisk form. På samme sted jobbet Lene.

– Vi gikk jo her og skulte på hverandre. Også kom hun bort og begynte å klå på meg, flirer Claus, og legger til at han likte det.

– Etter at Lene kom inn i livet mitt har jeg brukt veldig mye av tankene mine på hun og oss. Og det skjedde egentlig veldig fort etter at vi møttes, sier han videre.

Visste ikke om problemene

Kjente du til Claus Lundekvam fra før av?

– Jeg hadde hørt navnet, men jeg har jo aldri vært fotballinteressert, sier Lene.

Hva tenkte du da du leste boken?

– Det var jo noen kapitler om fotball, og etter det privatliv. Jeg leste veldig fort igjennom fotballbiten. Det var ikke så interessant med navn og hvor de hadde vært. Men det var veldig interessant alt det andre, forteller Lene.

– Det er ingen som går gjennom livet med kun solskinnshistorier. Vi har alle dårlige tider, sier Claus.

I boken «En kamp til» kommer Claus med sterke avsløringer fra sitt dypeste mørke. Om narkotikaavhengighet og rusmisbruk. Men Lene lot seg ikke skremme av boka.

– Det har gått overraskende bra. Men det er jo klart at det er mange man må ta hensyn til, også skal man bli kjent oppe i det hele.

– Jeg skulle drikke meg i hjel

I 2015 gjestet Claus Senkveld der han snakket ut om den vanskelige tiden, og om sex– og alkoholavhengigheten. Den tidligere landslagskapteinen og Southampton-profilen fortalte også om bruk av kokain.

– Da fotballkarrieren var over i 2008, så ble flomlysene slukket. Det var vanskelig å håndtere og det ble en vanskelig tid for meg. Alt var en fest. Det var mye drikking. Der blomstret nok alkoholikeren i meg, fortalte han den gang.

Lundekvam var da langt nede.

– Jeg tenkte at dette var min skjebne. Jeg skulle drikke meg i hjel, sa han åpenhjertig til Thomas og Harald.

Han fortalte videre at han kjøpte en enveisbillett til Rio.

– Den har jeg rammet inn, og den henger hjemme som en påminnelse. Jeg bestilte den en natt jeg var beruset, og da ville jeg egentlig gjøre det slutt. Jeg fant ut at Rio var et perfekt sted. Det er tragikomisk å tenke på, men der kunne jeg få det jeg ville ha, sa han.

Se hele intervjuet i God kveld Norge, fredag 22.10 på TV 2.