Lothepus får sitt eget øl

– Jeg blir ikke steinrik av dette, men det er et spennende prosjekt, sier Lothepus til TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leif Einar Lothe, aka Lothepus (47), og Hansa Borg Bryggerier signerte tirsdag en samarbeidsavtale som innebærer at cowboyen fra Odda skal utvikle et øl sammen med bryggeriet som får navnet Lothepils.

– Det var litt tilfeldig alt sammen. Jeg snakket med en fra bryggeriet i Odda og nevnte at jeg ville gjerne samarbeide om å lage øl, fordi det var mange mikrobryggerier som ringte meg. Vi hadde kontakt i februar også var det hele i gang, forteller Lothepus til TV 2.

Spennende prosjekt – stort volum

Lothepus skal være med å utvikle ølet, godkjenne smak og bidra i utviklingen av design. Etter testsmaking ble det konkludert med at det blir en type lagerøl med mer smak enn vanlig pils.

Ølet til Lothepus kommer i butikkhyllene i september.

– Ja, dette blir et skikkelig spennende prosjekt som jeg gleder meg til å være med på, og så ser jeg virkelig frem til å holde det endelig produktet i hånden, forteller Lothepus.

Helkommersiell

Etter Lothepus sin suksess med Fjorden Cowboys for tre år siden og i år med Farmen kjendis har han bygget opp en rekke med produkter som han selger via sin egen nettbutikk. T-skjorter, kondomer og tegneserier prydes av kallenavnet hans.

BRYGGER: Lothepus inspiserer tapperiet der ølet hans skal produseres. Foto: Arne Rovick/TV 2
BRYGGER: Lothepus inspiserer tapperiet der ølet hans skal produseres. Foto: Arne Rovick/TV 2

Nå får i tillegg sitt eget øl, og har ingen betenkeligheter med å bli koblet til alkohol.

– Jeg tror navnet mitt er koblet til alkohol for mange år siden, så det er ikke noe å bekymre seg noe særlig om tenker jeg.

– Blir du rik av dette da?

– Jeg blir ikke steinrik av dette, men det er et spennende prosjekt. Også er det kjekt å få til noe nytt, det er det som er spennende. Jeg husker ikke helt avtalen her, sier Lothepus hemmelighetsfull til TV 2.

Øl-kjendis

Lothepus var selvskreven da bryggeriet skulle lage et såkalt kjendis-øl og ser på samarbeidet med cowboyen fra Odda som svært spennende.

– Han er fra Vestlandet, fra Hordaland og her er vårt hovedsete, samt at han er folkelig og en bra mann, avslutter administrerende direktør, Lars Midtgaard i Hansa Borg.