Cowboykake med peanøtter og sjokolade

Dette er en av Wenches favorittkaker. Den er enkel å lage og smaker fabelaktig. Kaken kan gjerne fryses.

«Cowboykake» med peanøtter og sjokolade

Glutenfri, velg glutenfrie salte kjeks

Melkefri, velg margarin uten melk, sjokolade uten melk og sjekk at kjeksen er fri for melk

Dette trenger du:

Kakebunn:

  • 200 g salte kjeks (for eksempel 1 pk. Ritz-kjeks)
  • 350 g salte peanøtter
  • 6 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

  • 100 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 6 eggeplommer
  • 100 g melis
  • 2 ts finhakket rød chili (kan sløyfes)
  • 2-3 ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)
  • Tips: Kokesjokolade kan byttes ut med firkløver eller melkesjokolade.
  • Salte peanøtter til dryss.
Cowboy kake. Foto: Wenche Andersen
Cowboy kake. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Kakebunn:

Legg kjeks i en frysepose og, knus til grov masse (ikke finmalt” pulver”) ved å rulle et kjevle over. Gjør det samme med peanøttene.

Eller kjør kjeks og peanøtter sammen til en grov masse i foodprocessor.

Stivpisk eggehviter, tilsett sukker litt etter litt og pisk til en fast marengs.

Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.

Hell i en bakepapirkledt langpanne.

Stek i varm stekeovn 180 C, på midterste rille i 20-25 min.

Avkjøl kaken i formen før glasuren smøres over.

Glasur:

Smelt smør og sjokolade over svak varme. Rør sammen til en glatt masse og avkjøl til romtemperatur. Tilsett finhakket frisk chili og ingefær. Pisk eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn smør og sjokoladeblandingen.

Sett glasuren litt i kjøleskapet, slik at den tykner litt før den smøres over kaken.

Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner, før kaken skjæres opp.

Oppbevares kaldt i tett boks i 6-7 dager.

Egner seg også godt til frysing …. Hvis det blir noe igjen