Hvert år, så nær som i fjor, har Petter og Gunhild Stordalen arrangert en storslått fest 16. mai. Hver fest har hatt sitt eget tema, hvorpå kjendisgjestene har dukket opp med de villeste kostymene – det ene mer kreativt enn det andre.

I år blir det heller ingen fest, melder VG.

– Det blir ikke 16. mai-fest i år, men satser på comeback neste år. Utover det kommenterer vi ikke noe mer, skriver Petter Stordalen i en SMS til VG.

Avlyste på grunn av sykdom

I fjor avlyste paret festen på grunn av Gunhilds sykdom, men i år har de ikke oppgitt noen grunn til at de ikke arrangerer.

I 2014 fikk Gunhild Stordalen diagnosen Systemisk Sklerodermi, en bindevevssykdom som angriper organer og forårsaker bindevevsdannelse i hud, blodårer og indre organer. Sykdommen kalles også Sklerodermi.

Fikk tilbakefall


Se bilder fra festen i 2014:

Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Her er Abid Raja med kona Nadia Ansar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Kathrine Sørland og Andreas Holck i henholdsvis Kvikk Lunsj- og Solo-drakt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Guri Schanke med sin samboer Dag Hvaring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Isabel Ødegård sammen med skuespiller Janne Formoe (t.h.). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Her er Charlotte Spetalen og Øystein Spetalen avbildet i vikingkostymer for anledningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fra Stordalens fest i 2014. Hovedkvarteret til Choice ble for kvelden ombygget for å ligne det kongelige Slott i Oslo. Her med alpinist Aksel Lund Svindal. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I etterkant av at hun fikk diagnosen, har Gunhild fått behandling for sykdommen – blant annet i Nederland – hvor hun fikk stamcellebehandling og cellegift. Hun fikk senere et alvorlig tilbakefall.

– Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Gunhild Stordalen i et eksklusivt intervju med God morgen Norge.

Ekteparet Stordalen har, helt siden Gunhild fikk diagnosen, vært åpne om at de ikke vet hvordan sykdomsforløpet vil utarte seg.

– EAT har drevet meg fremover

De siste årene har paret, med Gunhild i spissen, brukt mye av energien sin på organisasjonen EAT, som vil sørge for å fø kloden på en bærekraftig måte.

– For meg har det vært en veldig stor hjelp å ha noe som er større enn meg selv, og EAT har drevet meg fremover, sa Gunhild til God morgen Norge.