Vårgrønn urtesuppe

Påsken er over. Mange har spist mye deilig mat, desserter og fylte påskeegg. Nå er det tid for en lettere hverdag. Wenche byr på en smakfull sunn suppe som er rask å lage.

Vårgrønn suppe med urter

Dette trenger du:

  • ½ purre eller 2-3 vårløk
  • 1 løk (kepaløk/ gul)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2-3 ts frisk ingefær
  • 2-3 ss olje eller smør til steking
  • ca. 7 dl kylling buljong
  • 600 g frosne grønne erter, frossen spinat kan også tilsettes
  • ca. 1 dl grovhakket hakket mynte, persille, oregano eller andre urter
  • salt, pepper
  • sitronsaft
Vårgrønn suppe. Foto: Wenche Andersen
Vårgrønn suppe. Foto: Wenche Andersen

Slik gjør du:

Rens og finhakk purre/vårløk, løk, hvitløk og ingefær og surr i smør eller olje i en gryte til løken er blank, 2-3 min.

Tilsett kyllingbuljong og kok opp. Tilsett frosne erter/ frossen spinat og la koke 6-8 min. Tilsett finhakket urter og la suppen trekke 2-3 min. Kjør suppen glatt i en blender litt om gangen eller bruk en stavmikser rett i gryten.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Forslag til servering:

  • Kokte egg, del dem i to/ båter
  • Rør inn litt creme fraiche / rømme / yoghurt ved servering (ikke melkefri)
  • Pynt med med litt olivenolje
  • Dryss med små terninger av sprøstekt brød / brødkrutonger (ev. glutenfritt brød)