Thomas Hayes (20) om tøff start for «Elven»: – Jeg har lært mye av det

Den tidligere Skam-skuespilleren ser positivt på sin TV3-debut.

Torsdag 16. mars hadde TV3s storsatsning «Elven» premiere. I tiden som fulgte, gikk ikke medieoppslagene i seriens favør.

Når TV 2 snakker med en av skuespillerne i serien, den tidligere Skam-stjerna Thomas Hayes, er han langt ifra skuffet.

– Jeg er veldig positivt overrasket over hvordan serien har kommet ut, og jeg har lært veldig mye av det. Så det er veldig bra, sier Hayes til TV 2.

– Kul rolle

I serien spiller Hayes en ung soldat i førstegangstjeneste. Handlingen utspiller seg i den fiktive tettstedet Djupelv i Troms, hvor likdeler som dukker opp i ei elv ryster lokalsamfunnet. Inn i det blandes kald krig, forsvinningssak og mørke hemmeligheter.

– Det er en veldig kul rolle å spille. Jeg spiller en som er i militæret i førstegangstjeneste, og så skjer det veldig mye rart. Han blir rotet opp i mye tull. Han havner steder der han egentlig ikke skulle vært. Det er veldig spennende, fortalte Hayes til TV 2 før premieren.

Avviser flopp

Til tross for anmeldelser midt på treet fra både VG, Nettavisen, Aftenposten og NRK P3 Filmpolitiet, avviser MTG og TV3 Dagbladets floppe-overskrift.

– Hittil er det cirka 185.000 seere i snitt som har fått med seg hver episode av Elven på våre flater, og det er et bra tall for denne serien. Ikke overraskende er dramaserien en de mest sette egenprodusjonene på Viafree, sier Line Vee Hanum, kommunikasjonssjef i MTG Norge.

Dagbladet skrev om seerflukt etter første episode. De meldte at lineærtallene for seriens første episode lå på 146.000, mens andre episode lå på snaue 99.000.

Glad i raske biler

Hayes deltok på førpremièren på den åttende Fast & Furious-filmen – The fate of the Furious torsdag. Han setter pris på fart og spenning, og har sett mye på de foregående filmene i oppveksten.

Selv cruiser han rundt i en e-Golf, men hadde ikke sagt nei takk til en av bilene fra Fast & Furious-universet.

– Det hadde vært fint det – hadde vært kult. Det hadde jo det, sier 20-åringen og smiler.

Nominert til Gullruten

Thomas Hayes smeltet alle pikehjerter da han spilte William i NRK-serien Skam. Nå ønsker derimot å fjerne Skam-stempelet.

– Jeg er klar for nye utfordringer. Jeg vil lære nye ting og utforske yrket mitt, sa han til TV 2 da han deltok på premierefest for Stian Blipps talkshow i Bergen.

Nå er imidlertid siste Skam-sesong nominert til to Gullruten-priser. Én for Beste TV-drama, samtidig som Tarjei Sandvik Moe (17) er nominert i klassen Beste mannlige skuespiller for sin tolkning av homofile «Isak».

Hayes er imponert over at Isak og Even, spilt av Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm, vant E! Onlines store kåring av det beste TV-paret.

– Det er veldig tøft, og veldig viktig! sa Hayes til TV 2.

I dag er det premiere på fjerde og siste sesong av suksesserien Skam, med Sana som hovedperson, spilt av Iman Meskini (19).