Gulljenta Vilde og storsjarmøren Tore er videre til Norske talenter-finalen

Disse to gikk videre etter en magisk Norske talenter-kveld.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld gikk andre semifinale av Norske talenter av stabelen fra Nydalen i Oslo, og ni talenter måtte i ilden for å vise hva de kunne på direktesendt tv.

Kvelden bydde på både svevestunt, klassisk sang, indisk dans, rock, piano, popsang, hundetriks, spirituell dans og nyskapende tegnspråktolkning.

Men, som alltid, er det kun to av de talentfulle opptredenene som skal sendes videre til finalen, og nå er det seerne som bestemmer.

Denne gangen ble det storsjarmøren og sangeren Tore Pedersen (14) og Vilde (13) med fantastisk tegnspråk.

Fikk Linn Skåber til å gråte

Selv Linn Skåber, som hater å gråte på tv, lot tårene trille da Vilde sto på scenen. Det var hun som sendte Vilde rett til finalen ved å gi henne gullknappen i auditionrunden.

– Folk vil se at dette er en egen kunstform. Dette kan spre seg til hele verden, fordi Vilde startet det, sa hun, mens hun tørket tårene.

Vildes pappa er døv, og Vilde har derfor tegnpråktolket skoleavslutninger og konserter for han gjennom hele oppveksten. På den måten har hun utviklet et unikt talent.

– Hva er det med Vilde som rører oss så voldsomt? Du bringer energi og glede, og en ting til: Du har en ryggsekk med alle som er døve som har blitt sett ned på gjennom tidene. Du er et ungt og nydelig menneske som lager kunst av dette som har vært så vanskelig for så mange, sa en rørt Mia Gundersen.

Denne uka sendte TV 2 hele semifinalen med en tegnspråktolket versjon på TV 2 Sumo, til ære for Vilde.

Tore med utrolig sang

Et annet magisk øyeblikk denne kvelden, var Tore Pedersens utrolige sangopptreden.

Han fikk stående applaus i salen.

– Kjære Tore! Dette er det Norske talenter handler om. Du har blitt ti år stødigere på sangen i løpet av tiden i Norske talenter, sa dommer Bjarne Brøndbo.

– Jeg tror du har en stor fremtid foran deg som sanger, sa Mia Gundersen.

Seerne var helt klart enige – og sendte Tore videre til finalen.

Lamslåtte vinnere

Både Tore og Vilde ble satt ut av å være videre.

– Dette er helt fantastisk. Vi kan ikke tro det, sa de.

Like etter sending sa Vilde til TV 2 at hun og klassen hennes har stått på i tre måneder for å bli klar til semifinalesendingen. Klassekameratene utgjorde nemlig et tegnspråk-kor.

– Det var så moro å ha så mange jeg kjenner i ryggen. De var så flinke! Ingen av dem kunne tegnspråk, så vi har øvd mandager etter skolen for å få det til.

Det var også en rørt pappa – Pål Henning Winge (44) – som kunne fortelle at han måtte kjempe mot tårene.

– Hun har jobbet så hardt. Det var utrolig å se. Jeg var redd jeg skulle bli helt som Bjarne Brøndbo, altså full av tårer, sa han til TV 2 etter sendingen.

Skjønte at han har et talent

Tore trodde egentlig ikke han hadde noe stort sangtalent, og han har slitt med dårlig selvtillit.

– Det var egentlig ikke før i kveld at jeg forsto at jeg har et talent. Det har skjedd noe med meg. Og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå videre! sa Tore til TV 2 like etter sendingen.

– Det er veldig spesielt det som har skjedd med Tore. Det skal veldig mye mot til å opptre foran andre, og det Tore har fått til her – den utviklingen han har vist – er fantastisk. Han har vokst som menneske og som sangtalent, sier Bjarne Brøndbo til TV 2 rett etter semifinalen.

Utrolig hundeopptreden

Marianne Methi (39) og hunden Vega skapte også et utrolig øyeblikk med sitt flotte samspill. De skapte en scene helt utenom det vanlige da de innredet Norske talenter-scenen som en italiensk restaurant, og de dekket på bordet sammen.

Til slutt kom hundedaten Fant inn til dekket bord. Og hundene trivdes i rampelyset. Da opptredenen var overstått, hadde Fant nesten ikke lyst til å forlate scenen igjen.

– Samspillet deres er rørende og imponerende, sier Bjarne Brøndbo.

– Jeg er mektig imponert. Det er så nydelig å se. Det er helt spesielt, sier Mia Gundersen.

Mens Vilde gikk rett til finalen, måtte Tore og Marianne kjempe om den andre finalebilletten. Da det ble likt mellom dommernes stemmer, ble det seerne som fikk bestemme over den andre finalebilletten også, og den gikk til Tore.

Norske talenter ser du fredager kl. 19.30 og på TV 2 Sumo.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook