Petter Solbergs sønn blir tidenes yngste rallycrossfører

– Jeg ringte en gubbe og fiksa lisens til å kjøre, sier Oliver Solberg i Senkveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Solberg (42) og sønnen Oliver Solberg (15) er gjester i Senkveld .

Der forteller de om hvordan veien til Olivers rallycross-inntreden ble til. 15-åringen skal nemlig delta i det nordiske mesterskapet i rallycross supercar senere i vår og blir dermed tidenes yngste rallycrossfører.

– Ringte en gubbe

For å kjøre måtte Oliver skaffe lisens og det var han selv som fiksa det.

– Jeg ringte en gubbe i det svenske bilsportsforbundet. Jeg spurte om lisens, og det gikk bra, forteller Oliver til Thomas og Harald.

TIDLIG KRØKES: To år gamle Oliver Solberg bak rattet i pappa Petter Solbergs rallybil under Rally-VM i Japan, mars, 2004. Foto: Shuji Kajiyama/Scanpix
TIDLIG KRØKES: To år gamle Oliver Solberg bak rattet i pappa Petter Solbergs rallybil under Rally-VM i Japan, mars, 2004. Foto: Shuji Kajiyama/Scanpix

Stolt pappa

Første testen hadde Oliver for to dager siden og det gikk bra, kan pappa, Petter Solberg fortelle. Han er svært stolt av sønnen og overbevist om at det skal gå bra med Oliver.

– Hadde jeg vært usikker så hadde jeg aldri latt han få kjøre. Han har kjørt bil siden han var fem år og bygd seg opp i forskjellige klasser, som sikker er vanlig i alle familier, ler Petter Solberg.

Mister debuten

Petter Solberg får ikke sett sønnen når han debuterer i rallycross, han er i Portugal og kjører VM-runde i Rallycross. Men Oliver er ikke alene.

– Jeg skal ha med mekanikerne mine, kartleser'n min og Tommy Rustad, avslutter Oliver til Thomas og Harald.

Oliver Solberg kjører på lisens fra Latvia, ettersom han ikke er gammel nok til lisens i Norge.