Lørdag kveld er det premiere på Heltenes Kamp på TV 2. De norske deltakerne Vibeke Skofterud (36), Espen Bredesen (49), John Arne Riise (36),Cathrine Larsåsen (30), Knut Holmann (48) og Anette Bøe (59) skal kjempe mot svenske idrettshelter – midt i ødemarka og store utland.

På det svenske laget finner vi ishockeylegenden Peter «Foppa» Forsberg (43), stuperen Anna Lindberg (35), bryteren Ara Abrahamian (41), fotballspilleren Patrik «Bjärred» Andersson (45), syklist Emma Johansson (33) og fotballspiller Josefine Öqvist (33).

Ikke redd for løver

Underveis på ferden møtte de norske deltakerne både store og små eksotiske dyr. For tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud (36) var det ikke neshornet som vippet henne av pinnen.

– Jeg synes det var verst med edderkopper. Jeg brydde meg ikke så mye om løver og neshorn og sånn. Vi sov på en plastduk, og edderkoppene var så tunge at vi hørte dem komme.

– Så, neshorn for meg, det var ingenting, sier hun.

– Spiste seg gjennom tøyet

Den tidligere skihopperen Espen Bredesen (49) var heller ikke særlig fan av de små krypene.

– Jeg føler ikke at dyrene var det som sleit meg ut, men det er klart at smådyr alltid er ekkelt. Når de spiser seg gjennom tøyet vårt og sånt, så er det jo ekkelt.

Og tøy spiste de. Det fikk Anette Bøe og Skofterud smertelig erfare.

– Det morsomste på turen var jo da Anette la seg i en maurtue. Dagen etter våknet hun med en oppspist shorts. Jeg holdt på å le meg ihjel av det. Og så drar jeg opp min egen super, og ser at den også er oppspist, sier hun før hun legger til:

– Jeg hadde altså lagt meg i en maurtue jeg også, avslutter hun.

Imponert programleder

Den som skal lede oss gjennom programmet i den norske versjonen er Erik Thorstvedt. Han er svært imponert over deltakernes stå-på-vilje underveis.

– Det er veldig imponerende hva deltakerne har gitt av seg selv, sier programleder Erik Thorstvedt til TV 2.

Deltakerne leverte mye moro TV-materiale på tur, men Thorstvedt understreker at det er det fysiske arbeidet de la ned som imponerte han mest.

– For en innsats de har gitt rent fysisk. Det er ganske krevende å gå med en stor sekk på 30 kilo når det er varmt og du heller ikke får mat, sier han videre.

Se premieren av Heltenes Kamp lørdag kl. 20.00 på TV 2.