Vår favoritt dessert
Mange forbinder appelsiner med påsken. I dag lager Wenche God morgen Norges favoritt dessert, appelsinfromasj og sjokoladefondant i appelsin.
Appelsinfromasj
Til 4 personer (avhengig av størrelsen på appelsinene)
Dette trenger du:
- 4 appelsiner som skal fylles med fromasj + 1 appelsin til smak
- 4 plater gelatin
- ½ dl saft fra appelsin
- 3 dl (1 beger) kremfløte
- 3 egg
- 1/2 dl sukker
- finrevet skall (kun det oransje) og saft av 1 appelsin
Slik gjør du :
Skjær toppen av appelsinene og ta ut innmaten, bruk en spiss liten kniv.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 2 min. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ½ dl kokende saft fra appelsin, rør om til all gelatin har løst seg opp.
Visp kremfløten krem. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett finrevet appelsinskall i eggedosisen.
Hell den avkjølte gelatinoppløsningen i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring.
Vend inn pisket krem.
Fyll de uthulte appelsinene og sett kaldt 6-8 timer eller mer.
Uthulte appelsiner kan byttes ut med porsjonsglass eller en glassbolle
Ved servering, legg / pynt appelsin” fileter” og stikk ev. en strimmel kvikklunsj i desserten.
Sjokoladefondant i appelsin
Dette trenger du:
- 4 appelsiner
- 50 g smør
- 100 g mørk sjokolade (kakao se tips)
- 2 dl sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljesukker
- noen få saltkorn
- 2 ss kakao
- 1 ½ dl hvetemel
Fremgangsmåte
Tips: Kokesjokolade kan byttes ut med 2 ss bakekakao og 1 ss kaffe eller juice.
Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme, Avkjøl til lunken
Visp sukker og egg til sukkeret har løst seg opp.
Bland inn smør og sjokoladeblandingen.
Sikt hvetemel og vaniljesukker i deigen, og bland til en glatt deig.
Skjær toppen av appelsiner, ta ut appelsinkjøttet. Fyll røren ¾ opp i appelsinene. Legg på lokket og pakk tett sammen i aluminiumsfolie.
Stek i stekeovn ved 160 C i ca.20 min. Eller legg i glørne på en kullgrill eller i gløttene etter bålet.