Vår favoritt dessert

Mange forbinder appelsiner med påsken. I dag lager Wenche God morgen Norges favoritt dessert, appelsinfromasj og sjokoladefondant i appelsin.

Appelsinfromasj

Til 4 personer (avhengig av størrelsen på appelsinene)

Dette trenger du:

  • 4 appelsiner som skal fylles med fromasj + 1 appelsin til smak
  • 4 plater gelatin
  • ½ dl saft fra appelsin
  • 3 dl (1 beger) kremfløte
  • 3 egg
  • 1/2 dl sukker
  • finrevet skall (kun det oransje) og saft av 1 appelsin

Slik gjør du :

Skjær toppen av appelsinene og ta ut innmaten, bruk en spiss liten kniv.

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 2 min. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ½ dl kokende saft fra appelsin, rør om til all gelatin har løst seg opp.

Visp kremfløten krem. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett finrevet appelsinskall i eggedosisen.

Hell den avkjølte gelatinoppløsningen i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring.

Vend inn pisket krem.

Fyll de uthulte appelsinene og sett kaldt 6-8 timer eller mer.

Uthulte appelsiner kan byttes ut med porsjonsglass eller en glassbolle

Ved servering, legg / pynt appelsin” fileter” og stikk ev. en strimmel kvikklunsj i desserten.

Sjokoladefondant i appelsin

Dette trenger du:

  • 4 appelsiner
  • 50 g smør
  • 100 g mørk sjokolade (kakao se tips)
  • 2 dl sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • noen få saltkorn
  • 2 ss kakao
  • 1 ½ dl hvetemel

Fremgangsmåte

Tips: Kokesjokolade kan byttes ut med 2 ss bakekakao og 1 ss kaffe eller juice.

Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme, Avkjøl til lunken

Visp sukker og egg til sukkeret har løst seg opp.

Bland inn smør og sjokoladeblandingen.

Sikt hvetemel og vaniljesukker i deigen, og bland til en glatt deig.

Skjær toppen av appelsiner, ta ut appelsinkjøttet. Fyll røren ¾ opp i appelsinene. Legg på lokket og pakk tett sammen i aluminiumsfolie.

Stek i stekeovn ved 160 C i ca.20 min. Eller legg i glørne på en kullgrill eller i gløttene etter bålet.

Påskegodt laget med appelsiner. Foto: Wenche Andersen
Påskegodt laget med appelsiner. Foto: Wenche Andersen