Det er travle tider for skuespiller Kristofer Hivju om dagen. For øyeblikket spiller han inn en ny sesong av den svenske krimserien «Beck», hvor han overtar for Beck-stjernen Mikael Persbrandt.

Verdensstjernen tok seg likevel tid til å møte den norske Fast & Furious-fansen på førpremièren ved Colosseum Kino i Oslo torsdag. Han innrømmer at det er stas å få ta del i Fast & Furious-universet.

– Det er helt fantastisk. Dette er en filmserie jeg har fulgt siden jeg var i 20-åra, og den første filmen var bitteliten, men likevel fylt med action, som nå er dratt ut i helt nye proposjoner – det har blitt et sirkus, sier en opprømt Hivju til TV 2.

– En stor gave

Selv om apparatet rundt og pengepotten har blitt større etter hvert som konseptet har vokst, understreker Hivju at hovedingrediensene er de samme.

– Kjernen i filmen handler om familie, det handler om å være lojal mot sine venner og at man er villig til å gjøre hva som helst for hverandre. Og det kjenner vi oss igjen i, sier Hivju, og ser bort på kona si, tidligere Schrödingers Katt-profil Gry Molvær, og smiler bredt.

PÅ RØD LØPER: Kristofer Hivju og hans kone Gry Molvær på rød løper i forbindelse med visning av Fast & Furious 8 på Colloseum kino i Oslo torsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Kristofer Hivju og hans kone Gry Molvær på rød løper i forbindelse med visning av Fast & Furious 8 på Colloseum kino i Oslo torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I filmen spiller han med stjerner som Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne «The Rock» Johnson.

– Jeg har sett veldig mye av alle disse over en lang tid, så det var en stor gave. En stor opplevelse, sier Hivju.

Spiller skurk

Kristofer Hivju fikk sitt store internasjonale gjennombrudd, da han i 2013 figurerte som Tormund Giantsbane i den svært populere HBO-serien Game of Thrones. I Fast & Furious – The fate of the Furious, spiller han skurk.

– Det er alltid gøy å spille skurk, men man spiller like fullt et menneske. Så da må man prøve å forstå karakteren, hvorfor han er slem og hva han kjemper for. Så, ja, jeg trives urovekkende godt som skurk, sier Hivju og smiler lurt.

I november 2013 døde hovedrolleinnehaveren i Fast & Furious, Paul Walker, i en tragisk bilulykke. Dette har preget resten av skuespiller kollegaene i lang tid.

– Det er klart at Paul Walker var en god venn og et nært menneske for skuespillerne, så det berører dem jo. Men det forandrer ikke saken at de vil hedre hans navn med å fortsette å lage disse filmene. Jeg tror de hadde en heftig sorg rundt det, men jeg tror de er stolte over å kunne fortsette, og det tror jeg Paul Walker hadde likt også, sier Hivju til TV 2.

– Tror det blir flere filmer

Hivju drar litt på svaret når han får spørsmål om det kommer flere filmer i serien.

– Jeg tror det kommer flere filmer, sier Hivju lurt.

Men når vi spør om Hivju er en del av disse, kommer svaret kontant.

– Vi får ikke se Hivju i de filmene, sier han, og fortsetter:

– Vi gjorde dette til vår sommerferie, vi dro til Atlanta og bodde der i et fint hotellrom og kona mi har jo ikke sett en eneste av filmene, sier Hivju og ler.

Hivjus kone har ikke sett noen av de foregående filmene i serien, men gleder seg til å se ektemannen på lerretet.

– Det blir veldig spennende å se, sier Gry Molvær.

– Hun ville spare det, så hun kunne se åtteren på den best mulige måten, skyter Hivju inn.

Hemmelighetsfull om GoT

Til sommeren kommer det en ny sesong av Game of Thrones. Hivjus rolle har bare vokst seg større og større for hver sesong, men skuespilleren er hemmelighetsfull hva gjelder den nye sesongen.

– Hvis jeg begynner å snakke om Game of Thrones, så tar Gry hånden sin og klyper meg i rumpa. Det betyr «nå skal du ikke si noe som helst. Nå må du være helt stille, i dag er det bare Fast & Furious»!

– Meeeen, en ny sesong til sommeren... Er det riktig å ha forventninger til det?

– Altså, nå blir jeg kløpet i rumpa her. Nå får jeg ikke si noen ting. Nå er det helt stille her, oi, oi, oi! Neida, det er bare å glede seg, sier han til slutt.