GJENGEN: De fem hovedkarakterene i One Tree Hill, f.v Sophia Bush som Brooke, Chad Michael Murray som Lucas, Hilarie Burton som Peyton, James Lafferty som Nathan og Bethany Joy Lenz som Haley, 
GJENGEN: De fem hovedkarakterene i One Tree Hill, f.v Sophia Bush som Brooke, Chad Michael Murray som Lucas, Hilarie Burton som Peyton, James Lafferty som Nathan og Bethany Joy Lenz som Haley,  Foto: Mary Evans Picture/Scanpix

Slik gikk det med One Tree Hill-stjernene

Mange av One Tree Hill-skuespillerne ble stjerner over natten – sjekk hva de driver med i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den populære TV-serien One Tree Hill (OTH) rullet over skjermen i nesten ti år, fra 2003.

Den tok utgangspunkt i det svært dårlige forholdet mellom to halvbrødre, og man fulgte de to og deres venner i den fiktive byen «Tree Hill» fra ungdomsskolealder og til de ble voksne.

Den ble av kritikerne sammenlignet med Dawsons Creek og The O.C, og fikk raskt en lojal fanskare verden over.

Her hjemme gikk serien på TVNorge, og siste episode ble sendt i USA i april 2012.

Mange av skuespillerne opplevde voldsom suksess med serien, men de færreste av dem har kapret like store roller siden da. Sjekk hva de gjør i dag:

Chad Michael Murray (Lucas)

Mange ungpikehjerter smeltet da de så Chad Michael Murray (35) som One Tree Hill-karakteren Lucas Scott.

Før den tid hadde han hatt gjesteroller i blant annet i «Dawsons Creek» og «Gilmore Girls». Det store gjennombruddet kom imidlertid med OTH-rollen, og underveis spilte han i en rekke filmer.

Han sluttet i serien i 2009 samtidig med medskuespiller Hilarie Burton, som spilte Peyton.

Siden da har ikke Murray helt nådd nye høydepunkter skuespillermessig, men han har blant annet spilt i seriene «Chosen» og «Agent Carter».

Kjekkasen er lykkelig gift med Sarah Roemer (32), og i midten av mars ble familien utvidet fra tre til fire. Paret hadde en sønn på nesten to år fra før. Murray forteller at han siden sønnens fødsel har brukt mye av sin tid med ham og kona.

Chad Michael Murray, til venstre et bilde fra 2004, til høyre et bilde fra i år. Foto: Stella Pictures
Chad Michael Murray, til venstre et bilde fra 2004, til høyre et bilde fra i år. Foto: Stella Pictures

Nå tar Murray fatt på nye utfordringer. Ifølge Entertainment Tonight er Murray straks klar med den romantiske boka «American Drifter», sammen med forfatteren Heather Graham. Og det var nettopp forfatter karakteren hans Lucas endte opp som i serien.

– Jeg skrev denne boka for One Tree Hill-fansen. Mange av dem elsket det romantiske aspektet ved serien, så jeg tok med meg mye av det inn i arbeidet med boka, forklarer Murray til ET Online.

Sophia Bush (Brooke)

Sophia Bush (34) spilte rollen som cheerleaderen Brooke Davis, som i serien endte opp som stjernedesigner.

Til venste Sophia Bush i 2004, til høyre i 2016. Foto: Stella/Vaughn Youtz/AdMedia Photoshoot
Til venste Sophia Bush i 2004, til høyre i 2016. Foto: Stella/Vaughn Youtz/AdMedia Photoshoot

Hun var med i One Tree Hill helt fram til siste episode, men spilte inn en rekke filmer underveis, blant annet «John Tucker Must Die» (2006) og «Table for Three» (2009). I dag spiller hun rollen som Erin Lindsay i «Chicago P.D.» Via blant annet sin Instagram-konto holder hun tett kontakt med fansen, og engasjerer seg sterkt i politikk, kvinners rettigheter, dyrevern og miljø.

Underveis i innspillingen giftet Bush seg faktisk med Murray, men allerede etter fem måneder som mann og kone gikk de hvert til sitt.

Bush datet senere Google-sjefen Dan Fredinburg. Paret var kjærester i omlag et halvt år, før de gjorde det slutt i august 2014. I april 2015 mistet Fredinburg livet på Mount Everst etter et jordskjelv.

Hilarie Burton (Peyton)

Hilarie Burton (34) spilte rollen som den musikk- og kunstinteresserte Peyton Sawyer, som endte opp som eier av eget plateselskap.

Til venste Hilarie Burton i 2005, til høyre under Golden Globe i år. Foto: Nancy Kaszerman/Stella Pictures/ Jordan Strauss/AP
Til venste Hilarie Burton i 2005, til høyre under Golden Globe i år. Foto: Nancy Kaszerman/Stella Pictures/ Jordan Strauss/AP

Burton og Murray sluttet i One Tre Hill etter 6. sesong, men serien fortsatte i tre sesonger til. På daværende tidspunkt verserte det rykter om at de to ga seg grunnet lønnsforhandlinger, men Burton har i ettertid uttalt at dette ikke stemmer.

34-åringen har siden hun sluttet i serien har hun hatt en rekke mindre roller, blant annet i seriene «Castle», «Greys Anatomy» og «White Collar». Siden 2016 har hun hatt en birolle i «Lethal Weapon», men dette er det eneste kjente prosjektet hun for tiden er involvert i.

Hun er gift med skuespiller Jeffrey Dean Morgan (50), som for tiden gjør suksess som den ondskapsfulle superskurken Negan i «Walking Dead».

James Lafferty (Nathan)

James Lafferty (31) spilte badboyen og basketstjernen Nathan Scott, som etter hvert i serien ble familiefar og småbarnspappa.

Til venstre James Lafferty i 2005, til høyre i 2014 under filmfestivalen i Toronto. Foto: Jennifer Graylock/AP/Gordon Correll
Til venstre James Lafferty i 2005, til høyre i 2014 under filmfestivalen i Toronto. Foto: Jennifer Graylock/AP/Gordon Correll

Han var med i One Tree Hill til siste slutt, og har fortsatt som skuespiller siden 2012. Foreløpig har han ikke hatt like stor suksess som med OTH, men han har hatt roller i filmene «Oculus» og «Waffle Street», samt i seriene «Crisis» og «Undergrown». Han er også med i filmen «Small Town Crime» som kom ut i USA i mars i år, hvor han spiller sammen med Oscar-vinner Octavia Spencer.

Han var sammen med Bonos datter Eve Hewson i fem år, men det er ikke kjent at han har hatt noen ny kjæreste siden 2015.

Bethany Joy Lenz (Haley)

Bethany Joy Lenz (36) spilte den skoleflinke Haley som underveis i serien giftet seg med Nathan og ble sangstjerne, skolelærer og småbarnsmor.

Til venstre Bethany Joy Lenz i 2005, til høyre på Big little Lies-premieren i 2017. Foto: 
Til venstre Bethany Joy Lenz i 2005, til høyre på Big little Lies-premieren i 2017. Foto: 

Også Joy Lenz spilte i serien gjennom alle sesongene.

Siden hadde hun en rekke mindre roller i serier, deriblant «Dexter», «CSI: Crime Scene Investigation» og «American Gothic». Hovedfokuset hennes har imidlertid, litt som i serien, vært på musikken. Hun har gitt ut en rekke EPer, og har snakket om muligheten for en fullengde plate i 2017.

Hun var gift med skuespiller Michael Galeota, men ble skilt i 2012. De har ett barn sammen.

Lee Norris (Marvin «Mouth»)

Lee Norris (35) spilte den svært sportsinteressert Marvin «Mouth» McFadden som endte opp som sportskommentator. Også han var blant skuespillerne som var med i alle sesongene, men han har hatt begrenset suksess siden da. Han var i 1994 med i serien Boy Meets World, og dukket opp igjen i spinoff-serien «Girl Meets World» i 2014. Det er ikke kjent at han er i gang med noen nye prosjekter.

I 2011 giftet han seg med Andrea Norris, som jobber ved University of Southern California.

Jackson Brundage (Jaime)

Jackson Brundage (16) spilte sønnen til Haley og Nathan, Jaime Scott. Han begynte i serien som syvåring, og var en del av de faste karakterene fram til serieslutt.

Lille Jackson da han begynte i serien i 2008, til høyre et bilde fra hans Instagram-konto i fjor. Foto: CW/Skjermdump Instagram  
Lille Jackson da han begynte i serien i 2008, til høyre et bilde fra hans Instagram-konto i fjor. Foto: CW/Skjermdump Instagram  

Siden da har han hatt en større rolle i «See Dad Run», men serien fikk blandet mottakelse, og ble ikke fornyet etter tredje sesong.

I 2014 hadde han stemmen til en karakter i en tegneserie, men ellers har han ikke vært involvert i noen produksjoner.

Han er nok utvilsomt den blant skuespillerne som har endret seg mest siden serien sluttet – og det er kanskje ikke så rart.

Ut fra sosiale medier å dømme holder han fortsatt kontakten med de andre fra settet – blant annet Michael May (17) som spilte Jamies bestevennen, Chuck, i serien.

Paul Johansson (Dan)

Paul Johansson (53) spilte skurken Dan Scott, faren til Nathan og Lucas. Johansson var allerede en etablert skuespiller før han ble en del av One Tree Hill-castet.

Han var blant annet med i 13 episoder av Beverly Hills 90210 i rollen som John Sears. Han har også jobbet som regissør, og regisserte flere One Tree Hill-episoder.

Etter serieslutt har han hatt en rekke mindre serie- og filmroller, sist i TV-seien «Van Helsing» og kortfilmene «Q» og «2031» i 2016 og 2017.

Han har vært gift med skuespilleren Gabriela Oltean.

Barry Corbin (Brian «Whitey»)

Barry Corbin (76) spilte rollen som den sympatiske, men strenge baskettreneren Brian «Whitey» Durham.

Barry Corbin i 2014. Foto: Juan Rico/FAME/Stella
Barry Corbin i 2014. Foto: Juan Rico/FAME/Stella

Han er en veteran i bransjen, og har jobbet som skuespiller siden 1974, og hadde i flere år rollen som sheriff Fenton Washburn i «Dallas». Underveis i One Tree Hill spilte han i storfilmen «No coutry for old men». Han ga seg i serien i 2009, og spilte deretter i filmene «Rising Star» og «Valley of the sun». Etter det returnerte han til TV-skjermen i større og mindre roller seriene «Modern Family», «The Closer», «Suit Up», «Anger Management», «The Ranch» og «Blood and Oil». Ifølge IMDB er fortsatt involvert i en rekke pågående prosjekter.

Han har tre barn og har vært gift to ganger, og deler blant annet en ranch med datteren.

Craig Sheffer (Keith)

Craig Sheffer (56) spilte rollen som bilmekanikeren Keith Scott, den snille onkelen til Lucas og Nathan som ble drept av broren, Dan Scott.

Sheffer hadde hatt en rekke store og små filmroller før han fikk One Tree Hill-rollen, blant annet i «A River Runs Through It» hvor han spiller mot Brad Pitt og i kultklassikeren «Nightbreed».

Etter at han forsvant fra serien etter tredje sesong har ikke karrieren hans nådd nye høydepunkt, men han har fortsatt som skuespiller, blant annet i filmen «Destruction: Los Angeles» som kom i 2017.

Han har ett barn fra tidligere forhold og i det gikk nylig rykter i amerikansk tabloidmedia om at han var forlovet igjen.

Antwon Tanner (Antwon «Skills»)

Antwon Tanner (41) spilte rollen som baskettalentet Antwon «Skills». Han var den eldste blant de skuespillerne som gikk på highschool i serien – 28 år da innspillingene begynte.

Han hadde flere andre roller også underveis i serien. I 2009 ble han arrestert for å ha solgt trygdeopplysninger, og i retten erklærte han seg skyldig i å ha solgt et dusin fødselsnummer.

Han ble dømt til tre måneder i fengsel. Han har fortsatt som skuespiller i både filmer og serier, men ingen roller har sørget for samme oppmerksomhet som under OTH-tiden. Tanner har også holdt en lav profil i offentligheten. Han har to sønner og en datter.

Moira Kelly (Karen)

I likhet med en del av de eldre skuespillerne i serien, var også Moira Kelly (49) godt bevandret i bransjen før hun fikk rollen i One Tree Hill, hvor hun spilte Lucas' mor.

Hun spilte i «Twin Peaks: Fire Walk With Me» og hadde blant annet stemmen til Nala i Disney-suksessen Løvenes Konge fra 1994. Hun forlot One Tree Hill i 2009, og har siden spilt i serier og TV-filmer, blant annet «Law and Order», «Heroes» og «Drop Dead Diva».

Hun spiller i TV-filmen Deadly Sorority som kommer i USA i 2017. Hun er gift med en businessmann og har to barn.

Barbara Alyn Woods (Deb)

Barbara Alyn Woods spilte Deb Scott – Nathans mor og Dans kone.

Haunted Hayride VIP-event i Griffith Park i oktober 2016. Foto: Stella Pictures
Haunted Hayride VIP-event i Griffith Park i oktober 2016. Foto: Stella Pictures

Før hun fikk rollen i One Tree Hill hadde hun gjort gjesteopptredener i utallige TV-serien gjennom 80- og 90-tallet. Hun forsvant fra OTH i 2009, men kom tilbake i siste sesong. Etter serieslutt har hun hatt begrenset med roller, sist i 2014 i TV-komedien «The Goldbergs».

Hun er gift med regissøren John Lind og har en sønn og to døtre. Døtrene er begge skuespillere, og hun bruker derfor mye tid på å bistå dem med deres karrierer.

Austin Nichols (Julian)

Austin Nichols (36) ble en del av One Tree Hill først i 2008 som regissøren Julian Baker, som endte opp som Brooke Davis ektemann.

Han var med fram til serieslutt, men hadde før den tid hatt en rekke film- og serieroller, blant annet i storfilmen «The day after tomorrow» med Jake Gyllenhaal og Emily Rossum.

Austin Nichols som Spencer Monroe i serien «Walking Dead». Foto: AMC/Planet Photos
Austin Nichols som Spencer Monroe i serien «Walking Dead». Foto: AMC/Planet Photos

Han har gjort stor suksess i serieverden etter One Tree Hill, først i «Ray Donovan» og deretter i populære «Walking Dead» i rollen som Spencer Monroe. I 2017 dukker han opp i serien «Bates Motel». Han er i et forhold med skuespiller Chloe Bennett.

Robert Buckley (Clay)

Robert Buckley (35) var kjent for rollen som Kirby i Lipstick Jungle, og fikk rollen som Nathans manager Clay Evans i One Tree Hill i 2009 og fram til serieslutt.

Har siden da hatt en del TV-serieroller, den største av dem i komediedramaet «iZombie», som fortsatt går på TV i USA.

I fjor sommer ble det kjent at han var i et forhold med Glee-stjernen Lea Michele, men de to gikk hver til sitt etter bare tre måneder.

Shantel VanSanten (Quinn)

Shantel VanSanten (31) spilte rollen som Haleys storesøster Quinn James. I likhet med Robert Buckley kom hun inn i serien i 2009 og var med fram til serieslutt.

Shantel VanSanten sammen med Ryan Philippe i serien Shooter. Foto: Stella Pictures/Planet Photos 
Shantel VanSanten sammen med Ryan Philippe i serien Shooter. Foto: Stella Pictures/Planet Photos 

Dette var hennes første store rolle, og hun har siden gjort suksess både som skuespiller og modell. I dag er hun aktuell i serien «Shooter» hvor hun spiller mot Ryan Philippe.

Kilder: IMDb, Entertainment Weekly, Hollywood.com, Huffington Post