Komiker og podcast-dronning Sigrid Bonde Tusvik (37) har fått i oppgave å lede Gullruten-showet på TV 2 den 12. mai.

TV 2 møtte programlederen da hun offentliggjorde nominasjonene i Østbanehallen den siste dagen i mars. Å si at hun gleder seg, ville vært å underdrive.

Litt stas? Det er jo kjempestas! Er du klar over hvor stas det er, utbryter en ivrig Tusvik til TV 2, før hun legger til:

– Det eneste som er kjedelig, er jo at det er masse andre folk som også skal skinne på scenen den kvelden. Så man må liksom outshine de som skinner mest og er penest.

Gleder seg til kjolebytter

Sigrid har en mistanke om at produksjonen har tenkt på nettopp det.

– Det er jo derfor man får lov til å bytte kjole så mange ganger som programleder. Fordi det kommer så mye fresht opp på den scenen og vinner. Jeg er jo et kjolemenneske! Jeg elsker pynt, overfladiske ting og TV. Det er helt perfekt for meg, sier 37-åringen lattermildt.

– Hvor mange kjolebytter har du lagt inn?

– Jeg tror ikke man rekker mer enn tre. Jeg må vel ringe og høre med Dorthe og finne ut hvor mye hun rakk. Men den gang var det jo et mye større budsjett. Vi må huske det, at Dorthe fløy til London og fikk spesialsydd kjoler – det var et eget Se og Hør-bilag på kjolene til Dorthe. Sånn er det ikke lenger nå i TV-bransjen, sier Tusvik.

– Hu' derre med kryssbitt

Sigrid har også spekulert i hvorfor nettopp hun fikk jobben med å lede årets Gullruten.

– Nå må de bare ta hu derre med kryssbitt og kort hår, for da slipper de hårbudsjett, ikke sant, også får man bare håpe på det beste. Veldig smart av TV 2 å tenke sånn, for da sparer de inn penger, sier komikeren og ler litt før hun fortsetter:

– Stian Blipp sparte de veldig mye penger på i fjor, så derfor hadde de råd til meg i år. Han hadde bare dress og vest... Og hår og skjegg, sier hun og smiler bredt.

Aldri nominert selv

Tusvik medgir at det er ekstra stas å lede showet fordi hun ellers kun har deltatt på festen som prisutdeler og gjest.

– Tidligere har jeg bare vært på festen og delt ut pris, for jeg blir aldri nominert i og med at jeg ikke lager bra nok TV-programmer. Så jeg liker jo best festen. Det og rød løper, og det å holde sånn gullchampagneglass først – i plast – det synes jeg er stas.

Har hun ikke deltatt på festen, har hun sett det fra sofakroken som gravid eller nybakt mor.

– Jeg elsker å se på Gullruten også. Jeg har sett på det hjemme i sofaen i tre år nå, mens jeg har ammet og holdt på. Så jeg elsker jo TV-programmet også. Jeg elsker TV-program om TV-program, det er jo en av mine laster, sier hun.

PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik (37) er klar for å innta rollen som programleder for Gullruten. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik (37) er klar for å innta rollen som programleder for Gullruten. Foto: Espen Solli / TV 2

– Den gjeveste prisen

Denne gangen får ikke Sigrid drikke fra gullchampagneglass. Ei heller sett programmet fra sofakroken hjemme.

– Det får jeg jo ikke gjort nå, for nå må jeg jo jobbe.

Men festen, den skal hun være med på i etterkant.

– Jeg gleder meg egentlig mest til fest, og at man møter folk fra hele bransjen og det er god stemning. Alle er i godt humør.

Til tross for at hun aldri har blitt nominert eller vunnet, fikk Sigrid prøveholde Gullrute-statuetten under nominasjonsfesten.

– Den er overraskende tung. Og det er jo bra egentlig, fordi det skal den være. Det er den gjeveste prisen i TV-bransjen. Jeg synes er vondt å vite at jeg aldri kommer til å vinne en sånn når jeg har holdt den, sier Sigrid.

Trofésamling på vaskerommet

Komikeren har vunnet mange priser, men ingen av dem har fått noen hedersplass hjemme.

– Den er så fresh, noe som irriterer meg, fordi jeg har vunnet andre priser, som jeg har stående på vaskerommet. Hadde jeg vunnet en gullrute, så hadde jeg satt den fram. De peneste prisene vi har i Norge, det er Gullruten og Amanda. Og jeg kommer jo aldri til å vinne noen av de, sier hun.

– Så du ber folk med deg inn på vaskerommet for å se på trofeene?

– Ja, for der er de stygge prisene. Det er for mange stygge priser der ute, synes jeg. Gullruten er så lekker, den er tynn og den er i gyllent gull. Den matcher nåtidens interiør, forklarer komikeren.

– Jeg vet jeg er en dårlig mor

For ikke så lenge siden, ble Sigrid og samboeren Martin Jønseth foreldre til lille Jens (1). Paret har også datteren Jenny (4) fra før. For tiden har Sigrid mammapermisjon, men røper at det er hektisk å være mor oppe i det hele.

– Podcast får vi alltid tid til, mamma får jeg ikke så mye tid til. Så der er jeg en veldig dårlig mor, men siden jeg vet det selv, så tror jeg det går bra. Det hadde vært mye verre hvis jeg trodde at jeg var en kjempegod mor hele tiden, også sa alle rundt at: «Det er du egentlig ikke».

Bonde Tusvik og komiker og venninne Lisa Tønne (39) bruker podcastene til å lufte det de måtte brenne inne med.

– I podcasten, så får vi egentlig sagt hvor elendige mødre vi begge er, også er jeg jo masse hjemme da. Og luller rundt. Jeg har jo mammaperm, og er sammen med Jens hver dag, bortsett fra nå, når jeg jåler meg til på Gullruten-show.

Tar med barna til Bergen

Når Sigrid skal lose publikum gjennom Gullruten, blir barna med.

– Jeg må ha med Jenny og Jens til Bergen, faktisk, for jeg klarer ikke å være tre dager borte fra dem.

– Hvem får ansvaret?

– Jeg håper at mamma og tante tar ansvar for de. Jeg har to barnevakter for at barna skal være lykkelige, og ikke føle på seg at de blir satt til siden for at mor skal skinne.

Hun vedkjenner at det blir stas å fortelle barna at de allerede har vært på Gullruten når de blir eldre.

– Når de blir store, så kan jeg si «Ja, der har du vært, og du oppførte deg nogen lunde bra, for du var ett år».

Få med deg hvem som stikker av med prisene under Gullruten 12. mai klokka 22.15 på TV 2.