– Kan godt kalle det for «boblebadet fra helvete»

God kveld Norge (TV 2): Omar Mekki mener Paradise Hotel fremmer mobbing.

Den tidligere skolerektoren fikk oppmerksomhet da han først kalte TVNorges reality Big Brother for «drittsekk-TV» i sin tid. Nå går han hardt ut mot TV3s Paradis Hotel.

– En del av den adferden som utspiller seg der. Intrigemakeriet, baksnakkingen, utfrysningen er så langt fra paradiset som du kan komme. Det heller mer mot den andre siden, sier Mekki til God kveld Norge.

– Fremmer negativt kvinnesyn

I kveldens sending, gir han et sterkt uttrykk for bekymring.

– Jeg skulle ønske det var tatt av plakaten for lenge siden. Det fremmer negative holdninger, et negativt kvinnesyn og det fremmer så til de grader en adferd som vi slettes ikke trenger.

Revidert handlingsplan mot mobbing

En av årsakene til at han går såpass hardt ut mot realitykonseptet, er at det i kommende uke skal signeres en revidert nasjonal handlingsplan mot mobbing.

– Skoler og barnehager jobber mye med å utvikle positive holdninger og verdier hos elever, også dukker det opp TV-programmer som fremmer det helt motsatte, konstaterer Mekki.

– En del av spillet

I en e-post til God kveld Norge, benekter TV 3 at programmet fremmer mobbing.

«En slik type kritikk viser bare at man ikke har sett på Paradise Hotel før man dømmer det, for mobbing er noe vi slår hardt ned på, og svært sjelden forekommer i programmet.

Det er en konkurranse der alliansebygging er en del av spillet, og det må ikke forveksles med utfrysing og dårlige verdier – det tror jeg de fleste som ser dette programmet skjønner».

Det skriver kommunikasjonssjef for produksjonsselskapet MTG til God kveld Norge.

Se hele reportasjen i kveldens God kveld Norge kl. 22.40 på TV 2.