Kokkekunst i verdensklasse
Si Hakkasan til en som er matinteressert og de alle fleste vil få vann i munnen. I dag åpner en av verdens mest omtalte restauranter i Oslo, Ling Ling by Hakkasan. Chef Tong Chee Hwee, Asias svar på Gordon Ramsey er derfor på norgesbesøk. I dag lager han en av sine eksklusive retter sammen med Wenche.
Oppskrift fra Chef Tong Chee Hwee, restaurant Ling Ling Hakkasan, Oslo.
Sjøkreps a la Hakkasan
Til 2 personer
Dette trenger du:
- 2 sjøkreps
- 1 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 1 ts finhakket frisk ingefær
- 1 ts finhakket sjalottløk
- 1 ts finhakket hvitløk
- 2 ts finhakket vårløk
- 1 ts potetmel eller maisennamel
- 2 g safran
- ½ ts sukker
- 1 dl kyllingkraft
- 1-2 ss Chinese rice wine Shaoxing, kan erstattes med ev. tørr sherry
- Frisk koriander
Fremgangsmåte
Del sjøkreps i to. Ta ut den sorte strengen (tarmen)
Knus klørne slik at smak trekker inn og klørne blir lettere å spise.
Varm opp olje og smør i en stekepanne. Når smøret et smeltet tilsett finhakket frisk ingefær, finhakket sjalottløk, finhakket hvitløk og finhakket vårløk. La «surre» i smør oljeblandingen i 20 sek.
Dryss potetmel/ maisennamel på kjøttsiden av sjøkrepsene og legg i stekepanne med kjøttsiden ned. Stek hummer på begge sider, «kjøttsiden» skal bli lett karamellisert på overflaten. Tilsett kyllingkraft, sherry/risvin, sukker og salt.
Øs kraften over sjøkrepsene. Legg på lokk og la trekke i maks 1 min. Ta av lokket og la trekke i 1-2 min.
Server med fersk koriander og ev. ris.