Skam-«Isak» spiller i nytt teaterstykke

Fredag spiller Tarjei Sandvik Moe i den utsolgte premieren av «Det går bra».

Tarjei Sandvik Moe (17) er blitt internasjonalt kjent etter at han spilte hovedrollekarakteren «Isak» i tredje sesong av NRK-suksessen Skam.

Fredag denne uka tar skuespilleren steget over til teaterscenen som en av hovedrollene i Antiteaterets oppsetning «Det går bra».

TV 2 møter Sandvik Moe sammen med regissør Even Torgan (23), kjent fra «Sølvrekka» på TV 2, og medskuespiller Sebastian Warholm (22), som blant annet har spilt i «Himmelblå» og «Linus i svingen», dagen før den utsolgte forestillingen.

Trioen er ordknapp når det kommer til Skam, men innrømmer at det er stas med den påfølgende oppmerksomheten.

– Det er hyggelig at det vi driver med vekker oppmerksomhet. Vi kan ikke be om noe mer! Så vi er veldig glad for det, sier Torgan til TV 2.

Publikum fra Korea

På fredagens premiere skal det etter sigende dukke opp en publikummer hele veien fra Korea.

– Det er hyggelig uansett hvem som kommer, sier Sandvik Moe om temaet.

– Men vi har ikke noe tekstetilbud på denne forestillingen. Så de får forstå det de forstår, legger han til.

Skal man tro 17-åringen, har ikke overgangen til teaterscenen vært så vanskelig. På spørsmål om hva han drømmer om, er han ikke i tvil.

– Jeg lever drømmen min nå, å spille i Antiteateret. Det er det som er det kuleste for meg, sier skuespilleren, som erkjenner at livet med både skole og teaterjobb krever mye tid.

Teater som «ikke er kjedelig»

«Det går bra» er langt fra den første oppsetningen til Antiteateret. Teaterets første stykke var «Heimkunnskap med Elvis», som ble satt opp i 2013.

Torgan, som var med å starte teateret, forteller at bakgrunnen var at han syntes det var vanskelig å finne teaterstykker som appelerte til ham.

– Vi ønsket å lage et teater for unge mennesker, som de kan kjenne seg igjen i. Vi har ikke lyst til å lage kjedelig teater, og vi har lyst til å lage teater som er relevant for samfunnet vi lever i, forklarer han.

13 forestillinger av «Det går bra» er satt opp.

Se hele intervjuet med Tarjei Sandvik Moe, Even Torgan og Sebastian Warholm – der de for øvrig også diskuterer om Sandvik Moe er blitt «høy på pæra» – øverst i artikkelen.