29 år gamle Guzalnur Uqun fra Kina overrasket både dommere og publikum da hun sto på scenen på sin Norske talenter-audition og viste alle de utrolige tingene hun kunne gjøre med kroppen sin.

Med akrobatiske bevegelser som kanskje best kan beskrives som «slangedans», trollbandt hun seerne.

Også det enorme og anerkjente underholdningsselskapet Cirque du Soleil ble imponert av Uquns kunster, og akrobatøren kan avsløre til TV 2 at hun har blitt tatt opp til deres forestillinger.

Ekstremt mye trening

Men det har ikke vært bare enkelt å komme dit hun står i dag. Til TV 2 forteller Guzalnur hva som ligger bak de utrolige opptredenene hennes.

– Det er ekstremt mye trening. Jeg trener mange timer hver eneste dag. Med en gang man ikke har trent, så mister man mye av balanseevnen med én gang, forteller hun.

Og det er snakk om årevis med trening. Uqun vokste opp i minoriteten Uyghur i Kina sammen med flere søstre. Men mesteparten av oppveksten hadde hun på en sirkusskole.

Sammenlignet blåmerker

– Jeg var fem år da mamma leverte meg på sirkusskolen. Hun sa at det kom til å bli spennende, og at det var mange barn der jeg kunne leke med. Så vi dro dit, men jeg følte fort at hun hadde lurt meg, smiler Guzalnur.

– Det var nemlig ikke tid til leking. Vi trente og trente, ti timer hver dag. Jeg var mye redd, og jeg gråt og ville hjem, forteller hun til TV 2.

Se Guzalnur gjøre utrolige ting med kroppen på dommerutvelgelsen:

Fordi Guzalnur kom fra en minoritet med et helt annet språk, forsto hun ikke kinesisk da hun begynte. Hun hadde problemer med å skjønne hva læreren sa.

– Lærerne pleide å slå oss mens vi trente, hvis vi ikke trente hardt nok, eller hvis det var noe vi ikke fikk til. De slo veldig mye. Da vi var ferdig for dagen og gikk til sovesalen, pleide vi å sammenligne hvem som hadde flest blåmerker.

– Jeg hadde gjerne to-tre bukser oppå hverandre, slik at et ikke skulle gjøre så vondt, forteller hun.

Begynte å elske akrobatikk

Men med tiden ble ting bedre. Hun lærte å forstå læreren, og i dag har hun et svært nært forhold til henne. Hun begynte å elske den kunsten som ble tvunget på henne da hun var fem år gammel.

Og da moren spurte om Guzalnur kanskje skulle slutte, fordi det tæret på den unge kroppen hennes, var det ingen vei tilbake: Hun elsket sirkuskunsten og akrobatikken.

Hun ble på skolen i hele 22 år.

Underviser barn i akrobatikk

SEMIFINALIST: Kinesiske Guzalnur Uqun (29) står på scenen i fredagens direktesendte finale. Foto: TV 2
SEMIFINALIST: Kinesiske Guzalnur Uqun (29) står på scenen i fredagens direktesendte finale. Foto: TV 2

For fire år siden dro hun fra Kina, fordi hun ønsket å oppleve noe nytt – nye impulser utenfor sirkusskolen.

– Jeg ville se mer, lære mer, bli sterkere og bedre. Jeg syntes det var moro å komme til et nytt land, der alt var veldig annerledes.

I Sverige opptrer hun på forskjellige arrangementer, i tillegg til å lære opp små barn i akrobatikk.

– Det er veldig annerledes fra det jeg vokste opp med, og det er bra. Her lærer barna det de vil, og de trener så mye de vil. Man snakker mye med barna, og blir enige om hva de vil trene på. Jeg tror at man må trene hardt hvis man skal bli god, men ikke så hardt som da jeg vokste opp, sier Guzalnur.

Har fått drømmejobben

Etter Norske talenter gleder hun seg til å ta fatt på sin nye jobb hos Cirque du Soleil. Hun var på audition i januar, og fikk beskjed om at de vil ha henne.

Guzalnur venter nå på å få beskjed om hvilken oppsetning hun skal inn i, og i hvilket land.

– Jeg drømmer aller mest om Paris eller New York. Men det er ikke så farlig. Det er min store drøm å jobbe for dem! sier hun.

Klart for første semifinale

Christian (11) er også klar for semifinale:

Fredag kveld er det klart for første semifinale direkte fra Nydalen i Oslo.

Det betyr at vi får se mange av de største talentene en gang til, og publikum kan stemme frem sine favoritter.

Fredag kveld står Guzalnur på scenen sammen med trommeslageren Nikolai Lysnes (18), hiphopdanseren Ernest William (24), magikeren Hans Petter Secker (39), sangeren Christian Ibarola (11), dansegruppa Meraki, slampoeten Trym Staurheim (23), sangeren Rahma Mir (11) og folkedansgruppa Tinndølan.

Norske talenter ser du fredag kveld kl. 19.30, og du kan stemme på din favoritt på TV2.no.