PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik leder neste Gullruten. Her er hun avbildet under TV 2s høstlansering i 2013. .
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik leder neste Gullruten. Her er hun avbildet under TV 2s høstlansering i 2013. . Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sigrid Bonde Tusvik leder Gullruten

Komikeren blir programleder under showets 20-årsjubileum.

Komiker Sigrid Bonde Tusvik (37) har fått det ærefulle oppdraget med å lede årets Gullruten på TV 2. Det er i år 20-årsjubileum for TV-bransjens festkveld.

– Siden jeg aldri blir nominert, er dette den beste måten å få feiret Gullruten på med hele TV-bransjen og det norske folk, sier 37-åringen i en pressemelding.

Den erfarne komikeren ser frem til å stå på scenen og gleder seg til det hun omtaler som den norske utgaven av Oscar-utdelingen.

– Det er en veldig ærefull jobb, og jeg syns det er flott at TV 2 har skjønt at bak en Gullrute-sending bør det stå en svært jålete og rappkjeftet kvinne, sier hun.

JÅLETE: Tusvik omtaler seg selv som både jålete og rappkjeftet. Foto: Espen Solli/TV 2
JÅLETE: Tusvik omtaler seg selv som både jålete og rappkjeftet. Foto: Espen Solli/TV 2

TV 2s programdirektør Jarle Nakken er glad for at det er nettopp Tusvik som skal lede årets Gullruteshow.

– Hun er en av landets beste scenekomikere, har vunnet komiprisen flere ganger, har lang erfaring i TV 2 og har laget flere populære programserier de siste årene. I tillegg leder hun en av landets mest populæte podcaster sammen med Lisa Tønne og er en flittig skribent. Sigrid skal lede oss trygt gjennom det storslagne Gullruten-showet med både stil, glamour og en god dose humor. Jeg gleder meg, og er ikke i tvil om at hun kommer til å gjøre en utmerket jobb i å lage en festkveld både for TV-seerne, programskaperne og alle kjendisene som er i Bergen under Gullruten

Gullruten sendes på TV 2 fredag 12. mai.

De nominerte til årets Gullruten blir offentliggjort førstkommende fredag.

 Æsj! Tusvik og Tønne må smake på det som skjuler seg under lokkene