– Det koster jo millioner av kroner å ha en slik utsettelse! utbryter Henrik Mestad på settet til Okkuperts sesong 2.

Vel tilbake på settet fortsetter innspillingen – én måned på overtid, og God kveld Norges Dorthe Skappel er med på settet utenfor rådhuset i Oslo.

Se reportasjen fra God kveld Norge øverst i saken.

Men det er ikke pengene Mestad burde tenke på: Det er nemlig ingen selvfølge at innspillingen nå er i gang igjen.

Måtte legges inn

For én måned siden var nemlig alt klappet og klart for innspillingen, og et fullpakket program var satt for skuespillerne og crewet bak Okkupert. Men noe uventet oppsto: Mestad ble dårlig, og alt måtte avlyses.

Han måtte nemlig legges inn på sykehus i full fart.

– Jeg fikk en mørk skygge på øyet. Jeg tenkte at jeg fikk sjekke det en dag jeg ikke skulle filmes. Men skyggen ble større og større. Og så skulle vi filme en scene der jeg skulle skru på en lampe, og jeg innså at jeg ikke så noen ting der nede. Da ble jeg redd, forteller Mestad til God kveld Norge.

Kunne blitt blind

Mestad ringte da til en øyelege, som sa at han måtte inn med en gang. Det viste seg nemlig at han hadde fått netthinneløsning – en tilstand som rammer rundt 1000 nordmenn i året, og som må behandles umiddelbart. Ellers blir man blind.

– Det var nok ganske patetisk for de på sykehuset. Men jeg lurte på når jeg kunne filme igjen. Om en uke, så MÅ vi skyte igjen, sa jeg. Legen sa at vi fikk snakke om det senere. Etterpå følte jeg meg som om jeg var 95 år gammel, sier Mestad.

Det var ikke til å komme utenom – innspillingen måtte utsettes i flere uker. Men nå er han tilbake igjen i fin form, om enn litt rystet over at det kunne gått mye verre.

– Det var veldig skummelt, sier han.

God kveld Norge ser du lørdager kl. 22.15 eller på TV 2 Sumo.