Skam-Ulrikke Falch: – Jeg er ukomfortabel med å være sexy

Ulrikke Falch lurte fansen med sexy bilder. Nå forteller hun hvorfor i kveldens God kveld Norge.

Vi kjenner henne aller best som Vilde i den populære serien Skam – men skuespiller Ulrikke Falch (20) har også gjort seg bemerket som feminist og samfunnsdebattant.

På kvinnedagen holdt hun en sterk appell, der hun fremmet at skjønnhet ikke handler om ytre utseende. Hun gikk også hardt ut mot pornografi og sviktende seksualundervisning.

Også på Instagram går hun hardt ut mot kroppspresset, og hun har lagt ut en rekke bilder som harselerer med fokuset på kropp og skjønnhet.

Men én dag la hun ut flere sexy bilder av seg selv. Reaksjonene ble ikke slik hun ventet.

– Jeg fikk kun positiv respons: Så flott du er. Bodygoals! Men jeg har jo snakket om hele tiden at man skal slutte å idealisere andre. Jeg ble ukomfortabel med det. Jeg er ukomfortabel med å være sexy. Jeg vil heller være morsom. Jeg slettet bildene rett etterpå, og skrev at jeg bare gjorde det for å sjekke hvordan det går med dere. Slutt å idealisere andre – se opp til meg for den jeg er, ikke puppene jeg har, sier Ulrikke til God kveld Norge, som har vært med stjerna på fotoshoot.

Dressup as a sexy pizza

Et innlegg delt av Ulrikke Falch (@ulrikkefalch)

Har brukt tid på å komme over spiseforstyrrelsene

Selv mener hun at skjønnhet ikke kan defineres verken av ytre utseende eller av hvor mange følgere man har i sosiale medier.

– Det viktigste er ikke å få «likes» og kommentarer. Skjønnheten må komme innenfra, og da har man det mye bedre med seg selv, sier hun.

Hele reportasjen kan du se i God kveld Norge lørdag kveld.

Falch har også vært åpen om at hun tidligere har slitt med spiseforstyrrelser. Hun var 13-14 år gammel da familien hennes skjønte at noe var galt, og tvillingsøsteren Emilie Sogn Falch (20) ble en viktig støttespiller.

– Jeg har brukt tid på å bearbeide det. Nå er det veldig, veldig langt unna. Jeg bruker tiden min på å hjelpe andre med den erfaringen jeg har fått, forteller Falch til God kveld Norge.

Obviously i am celebrating my cat is pregnant.

Et innlegg delt av Ulrikke Falch (@ulrikkefalch)

Kjemper videre for feminisme

Nå fortsetter hun aktivismen, og kjemper videre for det hun tror på.

– Det er ikke noe fasitsvar på hvordan du blir feminist, og det er ikke noe fasitsvar på hvordan du er et godt forbilde. Men jeg tror at jeg skal holde meg fast i de mest grunnleggende verdiene jeg har: Likeverd og rettferdighet, og det å tro på seg selv, sier hun.

God kveld Norge ser du lørdager kl. 22.10 – og denne lørdagen kl. 22.40 på TV 2.

Se Ulrikkes apell på kvinnedagen: – Vi trenger å nærme oss nakenhet på nytt