TENÅRINGSIDOLER: Marcus og Martinus fra Trofors i Nordland fikk en tøff anmeldelse etter en konsert i Danmark i september.
TENÅRINGSIDOLER: Marcus og Martinus fra Trofors i Nordland fikk en tøff anmeldelse etter en konsert i Danmark i september. Foto: NTB Scanpix

Musikkanmelder uønsket på konsert etter å ha kalt Marcus og Martinus «fjeldaber»

Marcus og Martinus ble slaktet av dansk anmelder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Fjeldaber floppede i Royal Arena», lød overskriften i den danske storavisen Ekstra Bladet etter Marcus og Martinus' konsert i København sist helg.

Anmelder Thomas Treo skriver at det krever «regulering i munnen og en hel del brus i blodet» for å forstå hva som gjør Marcus og Martinus spesielle.

I den skarpe anmeldelsen, der gutta fikk terningkast to, falt tenåringsidolenes management tungt for brystet.

Les hele anmeldelsen her.

Uønsket på konsert

Ifølge Ekstra Bladet får anmeldelsen nå konsekvenser for avisen og deres musikkanmelder Thomas Treo.

Marcus og Martinus' management har ifølge avisen henvendt seg til konsertarrangør Live Nation Danmark. De har gitt beskjed om at anmelder Thomas Treo og Ekstra Bladet er uønsket på konserten som guttene skal holde i Herning i september.

Peter Sloth er sjef for underholdningsredaksjonen til Ekstra Bladet. Han forklarer at anmelderen Treo fikk en mail fra konsertarrangøren Live Nation Danmark.

– Der sto det at de hadde blitt kontaktet av apparatet rundt Marcus og Martinus, som gjorde dem oppmerksomme på at Thomas Treo og Ekstra Bladet ikke er velkommen på konserten til tenåringsidolene i Herning i september, sier han til TV 2.

– Problematisk med boikott

Sloth forteller at avisen ikke tar så tungt på at de ikke får komme på konserten i september.

– Vi hadde nok ikke dekket den uansett, men det er problematisk hvis aktører i musikkbransjen velger å boikotte store aviser som skriver anmeldelser, sier han.

Anmelder Thomas Treo er den danske avisens faste anmelder. Han virker også å leve godt med å bli utestengt fra konserten i Herning.

– Det er nesten ikke til å tro at jeg går glipp av konserten deres, men jeg får trøste meg med at Metallica spiller i Royal Arena samme kveld, sier Treo i en kommentar til Ekstra Bladet.

Presseansvarlig: – Ikke akseptabel oppførsel

Etter en lengre dialog med tenåringsidolenes presseansvarlig, Marte Schei, sier hun i dag følgende:

– Etter konserten i København var det syv anmeldere som ga konserten terningkast fire eller fem. Ekstra Bladet skiller seg klart ut fra resten av avisene med sin anmeldelse. Vår reaksjon gjelder ikke karakteren han velger å gi på musikken eller konsertopplevelsen i sin helhet, men vi reagerer på ordbruken. Å kalle to 15-åringer aper har ikke noe med musikk å gjøre – og vi mener dette ikke er en akseptabel oppførsel fra en musikkanmelder i en stor avis.

Etter gjentatte forsøk på å få tak i konsertarrangør Live Nation Danmark, svarer talsperson Heidi Degn følgende i en SMS til TV 2:

– Live Nation Danmark har ingen kommentarer.