Artisten Wyclef Jean (47), som ble kjent i rap-gruppen Fugees på 90-tallet, raser mot politiet i Los Angeles på sin Twitter-konto.

Jean har blant annet delt en video på Twitter, der han står lent opp mot en politibil i håndjern, og gir politiet det glatte lag.

– Nå ser dere at politiet har satt håndjern på meg. De tok nettopp bandanaen min. Det er det som skjer med Wyclef i LA akkurat nå, sier han i videoen, som du kan se nederst i saken.

«Sjokkert over oppførselen til LAPD»

I en rekke påfølgende meldinger går han hardt ut mot lovens lange arm.

«Jeg ble bedt av politiet om å strekke hendene i været. Så ble jeg bedt om å ikke røre meg. Jeg ble umiddelbart satt i håndjern før jeg ble spurt om jeg kunne identifisere meg», forteller musikkstjernen.

Han hevder at han ikke fikk noen forklaring på hvorfor han ble pågrepet, men skriver at politiet overså om og behandlet ham som en kriminell.

«Som en som har politifolk i familien, er jeg sjokkert over oppførselen til LAPD», skriver han.

Stoppet like etter bensinstasjon-ran

Ifølge NBC News var det lokale sheriff-kontoret som anholdt Jean, ikke LAPD. Kontoret opplyser til den amerikanske TV-stasjonen at han ble anholdt, mistenkt for å stå bak et bensinstasjon-ran i området. Den mistenkte ble beskrevet som en mørkhudet mann med en mørk hettegenser og et rødt pannebånd.

Like etterpå stoppet patruljen Wyclef Jean i en bil som skal ha lignet på ranerens fluktbil. Han hadde da på seg et pannebånd med fargene i flagget til Haiti, rødt og grønt.

Wyclef Jean ble ifølge sheriff-kontoret løslatt da det ble klart at han ikke var raneren. Han har foreløpig ikke levert inn noen klage på politiet.