Emosjonell sesongavslutning i Tid for hjem: – Jeg begynner å grine

Les hvordan Tid for hjem gikk fram for å pusse opp et loftsrom i Kjersti Bergesens prosjektblogg.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sesongavslutningen av Tid for hjem på tirsdag, fikk vi se at Linda, Frank og Alba fikk et nytt og fargerikt loft.

De hadde ikke forestilt seg de store endringene som skulle skje – se hvordan de reagerte da de fikk se loftet for første gang etter oppussingen i videoen ovenfor!

– Wow! Gud, så gøy! Jeg begynner å grine, sier Linda mens tårene renner.

– Det er kjempekult! Og det er peis og greier. Dette hadde ikke vi to klart å gjøre. Det er kjempekult, fortsetter hun.

Nedenfor kan du lese programleder Kjersti Bergesens prosjektblogg om hvordan teamet hennes pusset opp loftet.

KJERSTI BERGESENS PROSJEKTBLOGG:

For et herlig oppdrag! Et stort deilig tomt loftsrom med masse lys og en leken familie som har lyst til bli overrasket.

Utfordringen er veldig mange vinkler i taket og skråtak langt ned på veggene. Ja og selvsagt arbeidsmengden også, her er mange flater som skal fikses på!

Se alle produktene som ble brukt i oppussingen her!

Designer Jons tanker

Jon Eliasson får her muligheten til å slå seg litt løs.

Dette er ikke dagligstuen men familiens ekstrarom. Far vil ha et sted å se på fotball med venner. Mor vil gjerne ha en liten krok der hun kan holde på med maleriene sine, og alle vil at datter Alba skal få gode muligheter til lek og venner.

Jon vil dermed ha en ganske stor sofagruppe som er henvendt til både peis og tv. Han vil lage hyller bak ryggen til sofaen slik at det danner en del av en arbeidsplass på vindusveggen. Der trappen kommer opp vil han lage fargerikt lekerom, og ellers blir det hyller, hemmelig rom og lesekrok på restarealet.

Trenger du å pusse opp noe hjemme eller på hytta? Se hvordan du kan melde deg på neste sesong av Tid for hjem her!

Arbeidet

FØR: Tid for hjem-teamet fikk et tomt loft å boltre seg i. Foto: Pandora Film/TV 2
FØR: Tid for hjem-teamet fikk et tomt loft å boltre seg i. Foto: Pandora Film/TV 2

Taket

Store deler av skråtaket skal plates med kryssfiner. Det vil gi en lun følelse i rommet siden taket utgjør en ganske dominerende flate. Platene blir montert både ”stående” og ”liggende”, det vil si at fiberretningen på platene får lov til å variere. Noe som skaper liv og et moderne utrykk. Det går egentlig ganske radig selv om det handler mye om nøyaktighet når man skal montere slike store plater i skråtak.

Resten av taket blir hvitmalt, og også de synlige bjelkene males hvite.

Peisen

Det er ikke noe ildsted fra før i rommet, men pipen er her. Det er derfor relativt greit å få montert en frittstående ovn her. På veggene rundt ovnen blir det fliset med digre fliser som faktisk ser ut som kryssfiner. Artig!

Vegger og lekerom

Veggene blir stelt, vasket og grunnet, og for det meste malt grå. I hvert fall i selve stor- rommet. Men i lekekroken ved trappen smeller det i farger. Oransje er en leken farge, og her kan den få bo. Det blir markert sirkelfigurer på vegger og skråtak som deretter mesterlig blir malt i hvitt og oransje av Einar.

TRE RUNDT PEISEN: Også flisene rundt peisen fikk kryssfinér-looken. Foto: Pandora Film/TV 2
TRE RUNDT PEISEN: Også flisene rundt peisen fikk kryssfinér-looken. Foto: Pandora Film/TV 2

Oppbevaring

Under skråtaket på den lengste veggen blir det laget skap og oppbevaring. Over skapene og under skråtaket lager vi en hylle langs hele veggen. Denne blir plassert slik at den flukter med arbeidsbord og hyller bak sofa. På denne måten får man visuelle linjer som er forankret i gulvet, noe som tar oppmerksomheten litt bort fra alle de ulike vinklene i taket. De lange hyllen blir til slutt sortmalt og det blir montert ledlys bak en list. Veldig virkningsfullt; alt man setter i denne hyllen blir dermed opplyst og står i fin kontrast mot den sorte bakgrunnen.

På de andre rette veggene blir det også laget hyller. Furu hobbyplater blir malt grå og satt sammen til hyller med ulik størrelse på hyllerommene. I den dype kroken der taket går helt til gulvet blir slik hylle montert på en ”dør”. Slik får man et kott eller et hemmelig rom i denne kroken, skjult av en hylle.

Gulv

FARGESTERKT: Lekerommet fikk oransje Bolon-gulv samt malte vegger i samme farge. Foto: Pandora Film/TV 2
FARGESTERKT: Lekerommet fikk oransje Bolon-gulv samt malte vegger i samme farge. Foto: Pandora Film/TV 2

På lekerommet legger vi oransje gulv, type Bolon. Dette er et ”vevet” gulv i resirkulert plastmateriale, slitesterkt og mykt på samme tid. En fantastisk oransjefarge! Mandarin…

I det store rommet vil vi også ha et slitesterkt gulv, et som tåler trehjulsykkel men som likevel føles varmt og trivelig. Valget faller her på gulvfliser fra Forbo. Flisene klikkes enkelt sammen og på plass, og vi bruker her 3 ulike farger som blir satt sammen passe tilfeldig.

Møbler og belysning

Dette rommet er stort og har plass til en diger sofa. Sofaen er fra Ikea, og vi har fått den trukket i designer Jons fargerike stoffønsker. En skikkelig fargeklatt til å bli glad av. De lystige fargene går også igjen i de runde bordene vi lager selv.

En liten lesekrok er her også plass til, møblert med to gode lenestoler.

Ellers har rommet fått en rekke smarte innretninger; strikkoppheng til nødvendigheter ved skrivebordet, Søte «kina-hatt» inspirerte lamper, småmøbler og oppbevaring i lekekroken og maleri-inspirert forheng. Forhenget er diverse maling og spray dandert på et stykke kraftig stoff, lag på lag med diverse kunstneriske innfall.

Huseierne

Det var riktig kjekt å få huseierne hjem igjen. Det nye rommet er blitt veldig annerledes enn resten av huset, noe vi hadde snakket om på forhånd. Dog var det nok litt spennende å gå opp trappen siden det første man ser er det knall oransje lekerommet. Tror nok man var redd for at hele rommet skulle være slik! Men heldigvis falt alt i smak. I ettertid har vi fått mange SMSer fra dem, bilder som viser at dette rommet brukes mye og her trives man!

Tusen takk for oss!

Se alle produktene som ble brukt i oppussingen her!

^
FIKK NY LOFTSSTUE: Familien på tre hadde et tomt loft som Tid for hjem-teamet tok fatt på. Det resulterte i et fargerikt oppholdsrom med peis. Foto. Pandora Film/TV 2
Lik TV 2 Underholdning på Facebook