Deilig mandagskake

Ta helgekosen med deg inn i uken. Denne kokoskaken kan du bake to til tre dager i forkant, og passer til de fleste anledninger.

Kokoskake med mokkabønner og krem

Dette trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 1/2 dl sukker
  • ½ pk mokkabønner eller ½ plate hakket mørk kokesjokolade
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 1/2 dl kokos

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • Mokkabønner og kokosflak

Slik gjør du:

Kokoskake.  FOTO: TV 2
Kokoskake.  FOTO: TV 2

Visp eggehviter og sitron til en stiv masse. Tilsett sukker i 2-3 omganger under vipsingen. Vend inn mokkabønner/hakket kokesjokolade, bakepulver og kokos. Dekk bunnen på en form 24 cm med bakepapir, smør kanten. Hell i røren. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 grader i ca 50 min.

Pisk fløten og bre over kaken ved servering og legg på mokkabønner ok kokosflak rett før servering.

Kaken kan bakes 1-2 dager før servering. Pakk den i matpapir / et klede og la ligge i romtemperatur, tilsett hakket sjokolade og bre over kaken rett før servering.

Resteomlett

Pisk sammen

  • 4 eggeplommer
  • 1 egg ,
  • 6 ss vann
  • 1/2ts salt og ev 1 ts tørkede urtekrydder .

Finhakk 1/2 løk og surr i stekepanne i litt smør eller olje. Tilsett rester av kokte grønnsaker eller rå paprika og purre i strimler. Hell over eggeblandingen og dryss ev. over revet hvit ost. Stek på middels varme i 8-10 min. Legg over et lokk de siste 5 min.