Deilig mandagskake
Ta helgekosen med deg inn i uken. Denne kokoskaken kan du bake to til tre dager i forkant, og passer til de fleste anledninger.
Kokoskake med mokkabønner og krem
Dette trenger du:
- 4 eggehviter
- 1 ts sitronsaft
- 2 1/2 dl sukker
- ½ pk mokkabønner eller ½ plate hakket mørk kokesjokolade
- 1/2 ts bakepulver
- 2 1/2 dl kokos
Krem:
- 3 dl kremfløte
- Mokkabønner og kokosflak
Slik gjør du:
Visp eggehviter og sitron til en stiv masse. Tilsett sukker i 2-3 omganger under vipsingen. Vend inn mokkabønner/hakket kokesjokolade, bakepulver og kokos. Dekk bunnen på en form 24 cm med bakepapir, smør kanten. Hell i røren. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 170 grader i ca 50 min.
Pisk fløten og bre over kaken ved servering og legg på mokkabønner ok kokosflak rett før servering.
Kaken kan bakes 1-2 dager før servering. Pakk den i matpapir / et klede og la ligge i romtemperatur, tilsett hakket sjokolade og bre over kaken rett før servering.
Resteomlett
Pisk sammen
- 4 eggeplommer
- 1 egg ,
- 6 ss vann
- 1/2ts salt og ev 1 ts tørkede urtekrydder .
Finhakk 1/2 løk og surr i stekepanne i litt smør eller olje. Tilsett rester av kokte grønnsaker eller rå paprika og purre i strimler. Hell over eggeblandingen og dryss ev. over revet hvit ost. Stek på middels varme i 8-10 min. Legg over et lokk de siste 5 min.