En smak av Thailand
Wenche drømmer seg til Thailand. Derfor lager hun i dag en Thai-inspirert kyllingwok.
Thai-inspirert kyllingwok
Dette trenger du:
- Ca.800 gram kyllingfilet
- Nøytral olje
- 1 liten rødløk i tynne strimler
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket frisk ingefær
- 1 rød chili (uten frø)
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss red curry paste
- 2 ss brunt sukker
- 2 limeblader i store biter
- 1 boks kokosmelk ca. 2 ½ dl
- thaibasilikum, koriander eller mynte eller en blanding av alle urtene
- rød paprika i tynne strimler
- ev. cashewnøtter til dryss
Slik gjør du:
Del kyllingfiletene opp i store biter eller strimler. Stek raskt uten å bli gjennomstekt i olje i en varm panne. Ta opp kyllingbitene. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ingefær og finhakket chili i pannen og la surre i olje uten å bli brent. Tilsett fiskesaus, curry paste, sukker og limeblader, la surre 1 min før kokosmelken tilsettes. La koke 6-8 min. Tilsett de stekte kyllingbitene og la retten trekke videre (uten å koke) i 15-20 min. Smak til med friske urter og ev mer krydder.
Tips, saft av 1 lime og 1-2 ss mangochutney g gir god smak.
Ris til 4 personer
Skyll 4 dl jasminris i iskaldt vann. Tilsett ca. 2 ½ dl vann. Et tips: vannet skal stå ca. et «fingerledd» over risen. Kok mopp under lokk, la koke i 3-4 min.
Slå av varmen, legg et kjøkkenhåndkle over risen og legg lokket over. La risen stå og trekke i ca. 20 min.