Lørdag kveld vant JOWST Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum, med låten «Grab The Moment».

Joakim With Steen er det virkelige navnet bak JOWST.

– Det er utrolig stort å vinne. Jeg gleder meg til å reise til Kiev å fremføre låta der, sier Steen til TV 2, da seieren var et faktum.

– Akkurat nå så er det så sjukt mye gode følelser. Jeg er sinnsykt stolt av Joakim og JOWST, og jeg er sykt takknemlig for at han valgte meg til å gjøre låta, sier gruppas vokalist, Aleksander Walmann.

Det er ingen tvil om hva guttene skal bruke resten av kvelden på.

– Først skal vi klemme familie og venner, også blir det fest! Sier guttene til TV 2.

Fokus på musikk
Som femtenåring i Steinkjer fikk han en interesse for punkrock, låtskriving og band.

Etter endt musikkprodusent-utdannelse på Noroff, hvor han i ettertid har jobbet som lærer, startet han Red Line Studio hvor han har jobbet som lydtekniker og produsent siden 2011.

Men det er først med prosjektet «Making A Hit» og låten «Grab The Moment» at han har fokusert på sin egen musikk og JOWST, skriver NRK.

Her fremfører JOWST låten «Grab The Moment» under MGP-finalen. Foto: Stella Pictures 
Her fremfører JOWST låten «Grab The Moment» under MGP-finalen. Foto: Stella Pictures 


– Fantastisk bra vinner

MGP-kandidat Rune Rudberg var med på Melodi Gran Prix for sjette gang, og selv om han ikke gikk videre denne gangen heller, er han veldig fornøyd med vinneren.

– Jeg syns det er en fantastisk bra vinner. Jeg tror han har en bra sjanse i Eurovision siden musikken hans er så utrolig fin, sier han.

Han legger heller ikke skjul på at han gjerne kan tenke seg å delta i Melodi Gran Prix igjen.

– Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt til å være med på Melodi Gran Prix igjen. Det er tross alt 16 år siden jeg var her sist, men nå er jeg her og vi har kost oss i en uke, så det er klart at det gir mersmak, sier Rudberg.

Fire finalister

Det var i alt fire kandidater som gikk videre.

Andreplassen i finalen tok bandet Ammunition med låten «Wrecking crew». Tredjeplassen gikk til tok Elin & The Woods med låten «First step in faith», og fjerdeplass tok Ulrikke med låten «Places».

Den europeiske finaleuken finner sted i Kiev i Ukraina – med semifinaler 9. og 11. mai og finale 13. mai