Lørdag kveld var det duket for årets Melodi Gran-Prix finale i Oslo Spektrum, og ti spente kandidater fremførte sine låter i håp om å få representere Norge i Eurovision Song Contest i Kiev.

Rune Rudberg og hans band var en av kandidatene som deltok i årets MGP, med låten «Run, Run Away».

Til TV 2 forteller han at nervene er under kontroll.

– Jeg har vært veldig rolig. Til og med på generalprøven, bortsett fra når jeg skulle gå ned fra scenen. Da kjente jeg på nervene, men så tenkte jeg tilbake på alle de gangene jeg har vært med før, og at akkurat det samme skjedde da, forteller han.

– Hun er her i dag

Forrige uke kunne TV 2 avsløre at Rudberg har funnet kjærligheten på ny. Nå forteller han til TV 2 at bandet har mellom 150-200 venner og bekjente i salen og at én av dem er hans nye kjæreste.

– Det går veldig bra med kjærligheten. Hun er her i dag, røper han.

For Rune er det viktigste under kveldens sending å innfri fansens forventninger

– Jeg håper at folk som liker låta vår får valuta for pengene når vi er på scenen, og at de får en kjempeopplevelse, sier han.

Rudberg har deltatt i MGP fem ganger tidligere - første gang allerede i 1989 med låten «Vinger over Europa», og siste gang som soloartist 2006 - med låten «Når hjertet står i brann». Men denne gangen har han med seg en ekstra støtte spiller.

Lover krutt og flammer

Åge Sten Nilsen og bandet AMMUNITION garanterer et spektakulært sceneshow under fremføring av låten «WRECKING CREW».

– Det er ikke så mye nerver nå. Nå er det bare hyggelig. Vi har fått testet ut scenen og vet at det er lyd i øra, sier Åge.

– Hvordan blir sceneshowet?

– Det blir selvfølgelig mye krutt, flammer, røyk, gitarer, «werecking crew»-jenter og en brennende logo, forteller han.