Komiker og skuespiller Linn Skåber (46) er straks aktuell med serien «Best før» på TV 2, hvor hun spiller nyskilte Lena, som kjemper en hard kamp mot alderen og eksens nye – og mye yngre – kjæreste.

I et intervju med God kveld Norge snakker hun ut om sitt eget forhold til den sagnomsuste førtiårskrisa.

– Min førtiårskrise har vart siden jeg var rundt tolv, tror jeg. Fordi jeg har alltid vært veldig glad i livet, og er du det, så er det en glede for hvert år du lever, men også en smerte fordi du er ett hakk nærmere døden, sier Skåber.

Elggryte og Kokkelimonke

Men når selve dagen kom, skulle det ikke feires.

– Jeg feira det ikke, for det synes jeg blir for mye. Jeg satt hjemme hos meg selv fordi jeg ville reflektere litt over det, men det var noen naboer som tvang seg på med en elggryte og Kokkelimonke, forteller hun.

Å bikke førti var ikke så ille, men når 50-årsdagen nærmer seg med stormskritt, er hun ikke like optimistisk.

– Femti høres jævlig gammalt ut. Men jeg har alltid vært veldig heldig og hatt mennesker mennesker som er eldre enn meg, og som er veldig levende og kule, rundt meg, sier Linn og fortsetter:

Her får Linn se de skjulte opptakene: – F@#n! Har dere filmet meg?!

– Hver gang jeg har tenkt at: «Nå blir jeg så gammel», så tenker jeg alltid: «Ja, men det var jo slik som Ole Paus var... Og det var jo sånn som Krogh når hun...». Det finnes faktisk 28-åringer som er eldre enn meg, as. Fordi de er døvere, sier Skåber og bryter ut i latter.

Putter alt det vonde i en sort boks

Samme dag som Lena i «Best før» fyller 40 år, mister hun jobben og ekteskapet går i vasken. Ektemannen spilles av Christian Skolmen. Selv husker ikke Linn noen av sine egne brudd.

– Alle sånne vonde ting som jeg har opplevd, og nå tuller jeg ikke, det husker jeg ikke. For jeg tror jeg har låst det inn i en svart boks, som ligger midt i mellomgulvet og som aldri noen psykiater får lov til å låse opp.

– Jeg tror jeg skal låse den opp like før jeg dør. Og så skal jeg bli katolikk, så Gud kan tilgi meg alle mine synder, sier Linn.

Linn Skåber er klar med ny tv-serie på TV 2

Men selv morsomme Linn kan føle på det å bli eldre.

– Det er klart at den botox-sprøyta som vi kan latterliggjøre, det er jo en slags innsprøytning av dødsangst, eller en slags roing av dødsangsten, filosoferer 46-åringen.

Se hele intervjuet med Linn Skåber i God kveld Norge lørdag kl. 21.40 på TV 2. «Best før» har premiere på TV 2 lørdag 18. mars kl. 22.10.

Alle episoder er tilgjengelig på TV 2 sumo nå!