Filmaktuelle Kristoffer Joner (44) har med årene blitt en av Norges mest populære skuespillere.

I disse dager er han aktuell i filmen Hjertestart, hvor han spiller en far til en adoptert gutt fra Columbia.

I et intervju med God Kveld Norge forteller Kristoffer Joner (44) om livet som helgepappa og far til datteren Thea (13), og hvordan livet forandret seg da han ble far.

– Du forandrer deg såpass mye og du ser verden på en helt annen måte, sier Kristoffer Joner til God Kveld Norge.

– Ikke alltid tilstede

HJERTESTART: Kristoffer Joner spiller enkemann og adoptivfar som prøver å finne noen til å overta sønnen som han ikke elsker, i filmen "Hjertestart". Foto: Treje Bendiksby/Scanpix
HJERTESTART: Kristoffer Joner spiller enkemann og adoptivfar som prøver å finne noen til å overta sønnen som han ikke elsker, i filmen "Hjertestart". Foto: Treje Bendiksby/Scanpix

I 2014 spilte far og datter mot hverandre i filmen «Stress» hvor rollefiguren til Joner er en helgepappa, akkurat slik han selv er. Dette ga filmen en helt spesiell dimensjon.

– Jeg har gått glipp av mange av min datters bursdager og jeg har ikke alltid vært tilstede fordi jeg er veldig mye ute og reiser. Men jeg prøver så godt jeg kan å gjøre opp for det. Det er det det er, forteller en ærlig Kristoffer Joner til TV 2.

Stor avstand

Som skuespiller og en av de mest etterspurte i Norge, er Kristoffer Joner mye på farten. Datteren Thea bor i Bergen og han i Stavanger. Avstanden er noen ganger stor mellom far og datter.

– Man kan få dårlig samvittighet når man ser på andre pappaer og foreldre som er tilstede. Noen ganger er du ute i en skog et eller annnet sted, og klarer ikke å ringe til bursdagen fordi det ikke er dekning. Det er ikke ideelt, forteller Joner.

Samlivsekspertens råd

Solveig Vennesland er samlivsrådgiver og familietreapeut og kjent som tidligere samlivsekspert i God morgen Norge og i Dagbladet.

SAMLIVSTERAPEUT: Solveig Vennesland har gode råd til aleneforedre. Foto: Privat
SAMLIVSTERAPEUT: Solveig Vennesland har gode råd til aleneforedre. Foto: Privat

Hun har jobbet mye med aleneforeldre og vet mye om problemstillingen rundt det å ha avstand til barnet og ikke alltid kunne være tilstede. Hun har følgende tips til andre fedre og mødre i samme situasjon som Kristoffer Joner.

– Det er klart at det blir fort en følelse av at barnet er på besøk istedet for å bo der til vanlig. Sett opp navnet til barnet på postkassen, det understreker at bostedet også tilhører barnet. Prøv å leve så normalt som mulig og gjør helgene til en alminnelig helg, sier Solveig Vennesland til TV 2.

– Elsket og godtatt

– Det viktigste som forelder er å være seg selv, snakk med barnet og fortell barnet om hverdagen din, og spør barnet ditt om det samme. Det viktigste av alt er at barnet føler seg elsket og godtatt, avslutter Solveig Vennesland til TV 2.