Lørdag står Rune Rudberg på scenen i årets norske Melodi Grand Prix-finale.

Han har vært med fem ganger tidligere, første gang i 1989 med sangen «Vinger over Europa».

Cowboyhatt og boots

Den 55 år gamle dansebandkongen har ennå til gode og gå til topps i en norsk finale. Men trives i MGP-sirkuset for sjette gang.

– Uansett om du har vært med mange ganger før så er det stort å være med. Før måtte du låte som Grand Prix og se ut som Grand Prix. Nå er det ti bidrag som er ti forkjellige sjangre, og det var det som fristet meg. Vi kan ha cowboyhatter og boots og være oss selv, forteller Rune Rudberg til TV 2.

MGP-VETERAN: Rune Rudberg fremfører sangen «Varme Overalt» under Melodi Grand Prix i 1990. Foto: Per Erik Knive/Scanpix 
MGP-VETERAN: Rune Rudberg fremfører sangen «Varme Overalt» under Melodi Grand Prix i 1990. Foto: Per Erik Knive/Scanpix 

Notorisk kvinnebedårer

Dansebandkongen har etablert seg som notorisk kvinnebedårer og med låta Run Run Away, handler det også denne gang om kjærlighet og hjertesorg.

– Det er en tekst om et forhold som ikke fungerer så bra lenger. Og går du nå så er det ingen vits å snu og prøve å komme igjen for nå er det over, sier Rune om tesksten.

Bestefar-Rune

55-åringen ble bestefar første gang i 2007 og har nå to barnebarn. Når han ikke er ute og turnérer med bandet, tilbringer han mye tid sammen med de to barnebarna.

– De er bestefar-fans så de løper rundt hjemme og synger «Run Run Away» begge to. De blir ikke med på finalen dessverre, men synes det er like gøy å se bestefar på tv, avslutter Rune Rudberg.