USAs president Donald Trump (70) skapte overskrifter over hele verden etter at det i høst ble publisert et opptak fra 2005 der han sier at det er helt ok å grafse kvinner i skrittet.

Reaksjonene på påstanden ble ikke akkurat tatt godt imot av verdens kvinner.

Eurythmics-stjerne Annie Lennox (62) sier nylig i et intervju at hun er glad for at Trump kom med kommentaren.

– Det faktum at det ble sagt og tatt opp har fungert som en katalysator for å vekke kvinner opp og si «Vet du hva? Vi er lei av dette». Så jeg tror at dette er en god ting for kvinnebevegelsen, sier hun til britiske Channel 4 News.

Mener det haster å ta problemene på alvor

At enkelte røster, inkludert Trumps kone Melania, avfeier grafse-kommentaren som såkalt gutteprat, opprører artisten.

– Faktisk reflekterer den type prat en global holdning mot kvinner. Det har skjedd voldtekter, vold og mishandling i mange år. FN mener at endringene går så sakte at det kan ta 70 år før vi faktisk har reell likestilling. Så vi må addressere viktige utfordringer som påvirker jenter og kvinner over hele verden.

Var vant til griseprat på 50- og 60-tallet

Lennox kjenner igjen de negative holdningene mot kvinner fra den gangen hun selv vokste opp, og mener det er både utdatert og farlig.

– Den type prat har vært normen. Da jeg vokste opp på 50- og 60-tallet var det normalt, og snakke om å grafse folk og hva som helst. Men holdninger endrer seg. Grafsing er ett steg unna vold, ett steg unna voldtekt, det er ikke så langt unna, sier den 62 år gamle feministen.