Søndag er det premiére på et nytt tv-konsept der Henriette Steensrup (42) og Fridtjov Såheim (48) skal spise, kle og opptre gjennom Norges største historiske epoker.

Eneveldet (1661-1665 – de første årene)

I det første programmet har Henriette og Fridtjov havnet midt på 1600-tallet. Kongen i København har kuppet makta og styrer eneveldig over Danmark-Norge. Hele uka skal de gå kledd og spise mat slik den var for 350 år siden.

– Det nesten mest slitsomme var å leve i adel og snobbe seg til. Jeg følte jeg ble usympatisk av å ha tjenerskap og av å ha trangt korsett, forteller Henriette Steensrup.

DESSERT: Her spiser Henriette Steensrup og Fridtjov Saaheim desert i forbindelse med Unionsoppløsningen - 1905-. Foto: TV 2
DESSERT: Her spiser Henriette Steensrup og Fridtjov Saaheim desert i forbindelse med Unionsoppløsningen - 1905-. Foto: TV 2

– Mental sperre for innvoller

En gjenganger i serien er at Fridtjov takler innmat særs dårlig. Han brekker seg bare nyrer og lungemos blir nevnt, og det blir det til stadighet i tv-serien. I søndagens program blir dette veldig tydelig.

– Det er all innmaten som er en mental sperre for meg. Når jeg tenker på innmat, tenker jeg på døde mennesker og da brekker jeg meg. Jeg jobbet som kokk i min ungdom, men denne maten var ny for meg. Maten i Eneveldet-epoken var desidert verst for meg, forteller Fridtjov Såheim til TV 2.

Aspiks

Henriette Steensrup hadde det litt lettere på opptak og ble ikke like kvalm som Fridtjov. Hun fikk små brekninger, men ikke så ille som eksmannen sin.

– Jeg likte all mat utenom aspiks. Er generelt glad i mat, så jeg tar det jeg får. Fridtjov er jo feinschmekker og kokk så ja han hadde litt mer problemer med kardemomme og innmat , sier Henriette Steensrup til TV 2.

En bit av historien ser du på TV 2, søndager kl. 21.45 og på TV 2 Sumo.