Sommerens ørret-oppskrifter

Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet.

EKSOTISK: Øyvind og Mads sin Hawaii-inspirerte ørretoppskrift. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
EKSOTISK: Øyvind og Mads sin Hawaii-inspirerte ørretoppskrift. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

I kveld skal rallybilsjåfør Mads Østberg og og Formel 1-båtsjåfør Marit Strømøy lage ørret sammen med kokkene Øyvind Hjelle og Benedicte Eriksen.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Øyvind og Mads sin Hawaii-inspirerte ørretoppskrift

Hules ut:

  • 1 stk moden ananas
  • 1 stk kokosnøtt
  • 1 stk honningmelon

Sushiris:

  • 300 g bløtlagt sushiris
  • 550 g vann
  1. Risen skylles og kokes i 10 minutter før den legges til siden og trekker i 5 minutter.
  2. Slå ut risen og la den dampe. Løs opp risen med våte hender.
  3. Legg ris i bunnen av alle de halve fruktene.

Marinert ørret:

  • 750 g skinn og beinfri sjøørretfilet skjæres i terninger på 1,5 cm
  • 1/3 marineres i sesamolje, sriracha, soya, lime
  • 1/3 marineres i ponzu, lime, salt
  • 1/3 marineres i tang, lime, salt.

Topping:

  • En skje ørretrogn
  • En skje flyvefiskrogn med wasabi
  • En skje svart lodderogn

Wasabimajones:

  • En ss wasabi
  • 100 gr majones
  • En ss melk

Røres sammen og fylles i sprøytepose.

Toppingsaus:

  • 100 g soyasaus
  • 1 flaske sesamolje
  • Lofoten ponzusaus
  • 3 stk vårløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 stk granateple

Dryss:

  • 3 ss boks ristede svarte sesamfrø
  • 2 ss ristede hvite sesamfrø
  • 1 pakke solsikkespirer
  • 1 pakke brokkolispirer
  • 1 pakke røde spirer
  • 2 stk lime
  • 2 stk sitron
SOMMERTALLERKEN: Benedicte og Marits stekte fjellørret med stekte poteter og tilbehør. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
SOMMERTALLERKEN: Benedicte og Marits stekte fjellørret med stekte poteter og tilbehør. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Benedicte og Marits stekte fjellørret med stekte poteter og tilbehør

Ingredienser:

  • 1 stk fjellørret per person
  • 3 stk tynne skiver rugbrød
  • Litt lakrispulver
  • 10 stk små delikatesse poteter
  • 100 g minigulrøtter
  • 150 g aspargestopper
  • Smør
  • Sitrontimian
  • 1 stk sitron
  • 1 stk appelsin
  • 1 bunt vårløk
  • 1 dl hvitvin
  • 2,5 dl matfløte
  • 50 g smør
  • 20 g sjøgress
  • 3 stk spiselige blomster per pers
  • Litt mel
  • Salt og pepper
  • Litt sukker

Fremgangsmåte:

  1. Filetér fjellørreten og fjern beina. Sett til side og tilsett litt salt og pepper.
  2. Sett potetene på kok (disse skal bare kokes litt møre, ca 7min). Sil potetene og del dem i to.
  3. Kutt opp litt rugbrød og rist dette i en varm panne med litt lakris pulver. Helles over på en tallerken. La dette avkjøle seg frem til servering.
  4. Skjær vårløken opp i tynne, fine skiver (etter at den er vasket og renset).
  5. Riv skallet av en sitron og en halv appelsin, skvis så ut saften av en halv sitron og en halv appelsin.
  6. Smelt smør i en kjele, tilsett vårløk og sitrusskallet. La dette surre et par minutter, tilsett så saften av sitrusen og vinen og la dette koke i et par minutter. Tilsett matfløten og la sausen få et oppkok, smak til med salt og pepper og sett litt til side.
  7. Stek potetene i litt smør sammen med aspargesen og gulrøttene. Ha på litt sukker og salt mens dette surrer i smør.
  8. Dypp skinnet på ørreten i litt i mel. Stek så ørreten på hver side i godt smør.