Sommerens ørret-oppskrifter
Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet.
I kveld skal rallybilsjåfør Mads Østberg og og Formel 1-båtsjåfør Marit Strømøy lage ørret sammen med kokkene Øyvind Hjelle og Benedicte Eriksen.
Få oppskriftene fra programmet nedenfor.
Øyvind og Mads sin Hawaii-inspirerte ørretoppskrift
Hules ut:
- 1 stk moden ananas
- 1 stk kokosnøtt
- 1 stk honningmelon
Sushiris:
- 300 g bløtlagt sushiris
- 550 g vann
- Risen skylles og kokes i 10 minutter før den legges til siden og trekker i 5 minutter.
- Slå ut risen og la den dampe. Løs opp risen med våte hender.
- Legg ris i bunnen av alle de halve fruktene.
Marinert ørret:
- 750 g skinn og beinfri sjøørretfilet skjæres i terninger på 1,5 cm
- 1/3 marineres i sesamolje, sriracha, soya, lime
- 1/3 marineres i ponzu, lime, salt
- 1/3 marineres i tang, lime, salt.
Topping:
- En skje ørretrogn
- En skje flyvefiskrogn med wasabi
- En skje svart lodderogn
Wasabimajones:
- En ss wasabi
- 100 gr majones
- En ss melk
Røres sammen og fylles i sprøytepose.
Toppingsaus:
- 100 g soyasaus
- 1 flaske sesamolje
- Lofoten ponzusaus
- 3 stk vårløk
- 1 bunt koriander
- 1 stk granateple
Dryss:
- 3 ss boks ristede svarte sesamfrø
- 2 ss ristede hvite sesamfrø
- 1 pakke solsikkespirer
- 1 pakke brokkolispirer
- 1 pakke røde spirer
- 2 stk lime
- 2 stk sitron
Benedicte og Marits stekte fjellørret med stekte poteter og tilbehør
Ingredienser:
- 1 stk fjellørret per person
- 3 stk tynne skiver rugbrød
- Litt lakrispulver
- 10 stk små delikatesse poteter
- 100 g minigulrøtter
- 150 g aspargestopper
- Smør
- Sitrontimian
- 1 stk sitron
- 1 stk appelsin
- 1 bunt vårløk
- 1 dl hvitvin
- 2,5 dl matfløte
- 50 g smør
- 20 g sjøgress
- 3 stk spiselige blomster per pers
- Litt mel
- Salt og pepper
- Litt sukker
Fremgangsmåte:
- Filetér fjellørreten og fjern beina. Sett til side og tilsett litt salt og pepper.
- Sett potetene på kok (disse skal bare kokes litt møre, ca 7min). Sil potetene og del dem i to.
- Kutt opp litt rugbrød og rist dette i en varm panne med litt lakris pulver. Helles over på en tallerken. La dette avkjøle seg frem til servering.
- Skjær vårløken opp i tynne, fine skiver (etter at den er vasket og renset).
- Riv skallet av en sitron og en halv appelsin, skvis så ut saften av en halv sitron og en halv appelsin.
- Smelt smør i en kjele, tilsett vårløk og sitrusskallet. La dette surre et par minutter, tilsett så saften av sitrusen og vinen og la dette koke i et par minutter. Tilsett matfløten og la sausen få et oppkok, smak til med salt og pepper og sett litt til side.
- Stek potetene i litt smør sammen med aspargesen og gulrøttene. Ha på litt sukker og salt mens dette surrer i smør.
- Dypp skinnet på ørreten i litt i mel. Stek så ørreten på hver side i godt smør.
Artikkelen er oppdatert