Bacon på nye måter
Dagens gjestekokk, Magnus Tvedt-Øresland fra Matprat.no viser Wenche hvordan hun kan lage baconmarmelade og bacon med is.
Baconmarmelade
Dette trenger du:
- 1 løk
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olje til steking
- Ca. 200 g bacon, i biter
- 1 dl lønnesirup
- 1 ss brunt sukker
- ½ ts sennepsfrø
- 1 pk ca. 250 g sherrytomat del i to
- 2 ss akevitt eller 1 ts karve og ½ ts anis
- 2 ss rødvinseddik
- ¼ ts salt
- Grovmalt pepper
Slik gjør du:
Finhakk løk, chili og hvitløk, fres i olje til løken er blank.
Tilsett bacon i små bitter og la blandingen trekke på middels varme til baconet får en gylden farge i 6-8 min. Rør om en gang imellom slik at blandingen ikke svir seg.
Tilsett lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og sherrytomater delt i to. Kok opp og la trekke til blandingen tykner, ca. 10 min.
Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl og oppbevar på glass.
Baconmarmelade kan serveres til hamburger, stekt fisk eller annen type kjøtt/ kylling.
Hamburgere
Dette trenger du:
- Ca. 500 gram karbonadedeig
- 1 ½ ts salt og grovmalt pepper
- Ca. 1 dl iskaldt vann
Slik gjør du:
Bland godt sammen, bruke gjerne hendene. Form til burgere og stek i stekepanne med litt olje eller smør.
Bacon stekt i stekeovn.
Varm stekeovn til 200 grader. Legg baconskiver på et bakepapirkledt stekebrett, stek på midterste rille i varm stekeovn i 10-12 min. Følg med!
Vaniljeis med bacon og chili (til 4 personer)
Dette trenger du:
- Ca. 200 g ferdigkjøpt vaniljeis eller hjemmelaget
- Frø fra 1 vaniljestang
- Finhakket sprøstekt ferdig stekt bacon
- 1-2 finhakkede rød chili (uten frø)
Sett frossen is i kjøleskapet i ca. 30 min, til den blir myk. Tilsett finhakket sprøtt bacon og finhakket chili.
(spar litt bacon til dryss ved servering).
Server i glass / skåler dryss over med finhakket bacon og chili ved servering.