Etter fire uker på en øde øy, fikk jentene i underholdningsprogrammet Øya endelig reise hjem til Norge.

Se hvordan de reagerer når de ser seg selv i speilet for første gang på fire uker i videovinduet øverst.

Gleden var stor da de ble gjenforent med familie, venner, mat og den vante, trygge hverdagen.

Massivt hårtap

Men i tillegg til å være mange kilo mindre, og full av nye opplevelser og erfaringer, fikk flere av jentene en uventet kroppslig reaksjon da de kom hjem.

– Tre måneder etter at jeg kom hjem, begynte jeg plutselig å miste mye hår. Først merket jeg at dusjen ble så fort tett. Også var det generelt mye hår rundt i leiligheten min, og jeg måtte støvsuge hele tiden. Til slutt måtte jeg rense sluket i dusjen etter hver dusj, forteller Mari Solligård (29) til TV2.no.

Slike store mengder med hår mistet Mari hver gang hun tok en dusj. Foto: Privat
Slike store mengder med hår mistet Mari hver gang hun tok en dusj. Foto: Privat

– Fryktet parykk

Totalt sett antar Mari at hun mistet tre fjerdedeler av håret sitt.

– På noen bilder så jeg at jeg hadde mistet store flekker, og da ble jeg stresset. Heldigvis har jeg tykt hår. Mamma og jeg søkte febrilsk på nettet, og da fant vi ut at det ikke var noe farlig. Men jeg så for meg at jeg måtte få parykk, tilføyer Mari.

Deltakerne på Øya har opprettet en felles gruppe på Facebook, og der kom det fort frem at flere av deltakerne opplevde det samme.

– Noen måneder etter at jeg kom hjem så mistet jeg mye hår mens jeg sto i dusjen, eller børstet håret. Det var litt skummelt, for man lurer på hva som skjer. Men jeg snakket med de andre jentene, som opplevde det samme. Da skjønte jeg hva årsaken var, forteller Jenny Skjærseth.

Måtte få sprøyte

Da Jenny i tillegg merket at hun var mye trøtt og slapp, bestemte hun seg for å gå til legen.

– Det viste seg at jeg hadde B12-vitamin mangel. Jeg fikk sprøyte annen hver dag i to uker, og det funket veldig bra. Da ble jeg fort kvikk igjen, og da sluttet håret å ramle av, forklarer hun.

For Mari sin del tok det tre til fire uker før hun merket at håret sluttet å forsvinne.

– I dag har det vokst ut igjen, så jeg har mye ujevn lengde på håret. Jeg må bruke mye hårspray, sier hun lattermildt.

– En kombinasjon

Deltaker og lege Maren Caroline Frogner Werner (25) sier at reaksjonen ikke er uvanlig med tanke på den tøffe påkjenningen kroppen deres var gjennom.

– Mange ting kan føre til hårtap, men i vårt tilfelle må det ha vært en kombinasjon av stress, protein- og vitaminmangel, forklarer hun.