En 20 år gammel jente fra Ålesund er i disse dager et hett navn i England.

Sigrid Solbakk Raabe har nylig sluppet poplåta «Don't Kill My Vibe», som har blitt tatt svært godt i mot, både i Norge og utenlands.

I radioprogrammet BBC Radio 1, som Raabe gjestet i forrige uke, fikk låta stempelet «Hottest Record in the World», skriver Bergens Tidende.

– Da jeg hørte denne låten visste jeg at denne måtte vi bare spille her, sa programleder Pete Dalton.

– Umulig å drepe hennes vibe

Også andre musikkritikere har lagt merke til låta. Den belgiske musikksiden Disco Naïvete beskriver Sigrid slik:

«Fra Ålesund (Norge) leverer hun den mest perfekte debutsingelen. Den er rett og slett er laget for hitlistene, men har fortsatt det edgy skandinaviske preget. Det vil være umulig å drepe denne jentas vibe», skriver de.

Platekontrakt som 17-åring
Selv om Sigrid ikke er et like kjent navn som for eksempel Astrid S, har hun kommet langt i sin karriere. 20-åringen, som opprinnelig er fra Ålesund, har de siste årene holdt til i Bergen.

Som 16-åring begynte karrieren som smått, da hun ble kåret til Ukas Urørt på NRK. Hun fikk tilbud om å spille på flere konserter, og som 17-åring ble hun signert av det norske plateselskapet Petroleum Records, som også jobber med artister som Aurora, Sondre Justad og Kvelertak.

I 2016 signerte hun med britiske Island Records, som har gitt ut suksesslåta. Der er hun «kollega» med blant annet U2 og Ariana Grande.

I august er Raabe booket til Øyafestivalen på Tøyen i Oslo, samt by:Larm, Slottsfjellfestivalen og den britiske festivalen The Great Escape.