Mandag ble det kjent at komikeren og skuespilleren Åsleik Engmark er død, 51 år gammel.

Komikeren døde brått søndag, da han fikk et illebefinnende på reise i Brussel.

Engmark er kjent som både komiker, skuespiller, sanger, regissør og tekstforfatter. Han har stått på scenen i snart 30 år.

Han er også kjent for sitt arbeide med dubbing av en rekke folkekjære barnefilmer på 1990- og 2000-tallet.

Se hele listen over de populære filmene hvor Engmark hadde stemmen i:

Løvenes konge (1, 2 og 3)

En storfavoritt hos mange Disney-fans. Her hadde Engmark stemmen til Timon, en humørfylt surikat som er bestevenn med vortesvinet Pumba. Deres livsmotto, som levde videre gjennom tusenvis av fans, var «Hakuna Matata», som betyr «ingen bekymringer».

Monsterbedriften (1 og 2)

I denne populære Disney Pixar-filmen hadde Engmark stemmen til det grønne monsteret Mike Wasowski, som hadde en av de to hovedrollene i filmen.

Toy Story (1, 2 og 3)

Åsleik Engmark dubbet hovedrollen som sheriff Woody i denne Disney og Pixar-filmen, som ble populær både i Norge og USA. I den amerikanske versjonen hadde Tom Hanks stemmen til Woody.Istid (2 og 3)

Animasjonsfilmen, som først utkom i 2002, fikk hjelp av Engmarks stemme i både 2006 og 2009. Da dubbet Engmark den enøyde, gale røyskatten Buck.


Knerten (1, 2 og 3)

Den folkekjære trepinnen kom på filmlerrettet i 2009, basert på de populære barnebøkene fra Anne-Cath Vestly. Engmark hadde stemmen til Knerten, og var også regissør av filmen. Den første filmen ble en stor publikumssuksess, og ble sett av over 370.000 på kino. Også de to oppfølgerne, «Knerten gifter seg» og «Knerten i knipe», ble store publikumsfavoritter.Mulan

I 1998 hadde Engmark stemmen som Mushu i Disney-filmen.

Nysgjerrige Nils

Engmark hadde stemmen til Ted i barnefilmen som kom ut i 2006.