Pannekaker laget med lokale råvarer fra Røros

Wenche nyter den siste dagen i Røros hvor hun har fulgt det eventyrlige Femundløpet.

Hun avslutter oppholdet sitt med ekte turmat, nemlig nydelige pannekaker laget utendørs på takke. Turen blir garantert bedre med Wenches pannekaker!

Rørospannekaker med grovt mel

(små tykke pannekaker)

8-10 stk

Stekes på takke (stor stekeplate) eller i stekepanne.

Dette trenger du:

  • 75 g smør
  • 5 egg
  • 2 dl sukker ev 1 dl sukker og 2-3 ss honning
  • 1 «toppet» ts natron
  • 1 «toppet» ts hornsalt
  • 1 liter tjukkmjølk/kulturmelk/syrnet melk
  • ca 1 l hvetemel gjerne tilsatt litt grovt mel eller havregryn
  • 1 ts salt
LOKAL MAT: Pannekaker laget på lokale råvarer fra Røros, toppet med rømme og 'Vinternatt'. Foto: TV 2
LOKAL MAT: Pannekaker laget på lokale råvarer fra Røros, toppet med rømme og "Vinternatt". Foto: TV 2

Slik gjør du:

Smelt smør og sett til side.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland sammen det tørre.

Tilsett tjukkmjølk og tilsett mel litt etter litt, til en glatt røre, uten å «slå» luften ut av røren.

Rør inn smøret.

La røren stå og "svelle"(hvile) i 20-30 min.

Legg en stor skje røre på takke eller i stekepanne med litt smeltet smør.

Stekes lysebrune på hver side ved middels varme 3-4 min på hver side (steketid avhengig av tykkelse).

Ferdig stekt skal de ha en tykkelse på ca ½ cm.

Smør med smør og et sukkerdryss eller brunost, spekemat eller sprøstekt flesk.

Eventuelt kan man legge en liten klatt med rømme og drysse over "Vinternatt" fra Fjellurt, Rørosmat som produseres på Røros.

Her kan kan "Vinternatt" kjøpes på nettsiden Fjellurt.no