Bulimien tok nesten livet av Malin (31) – nå vil hun advare andre

Første gang danseren prøvde seg i Norske Talenter, måtte hun legges inn på sykehus i stedet. Nå prøver hun igjen.

For halvannet år siden var Malin Salthammer (31) fra Horten klar for å danse foran Norske Talenter-dommerne for en plass videre i konkurransen.

I stedet ble hun liggende i en sykehusseng.

I fredagens episode av talentprogrammet, blir seerne vitne til at danseren og danselæreren prøver seg igjen – og denne gangen har hun lyst til å fortelle sin historie.

– Jeg hadde hatt bulimi i ti år, og kroppen sa rett og slett stopp, sier Malin i videoen du kan se ovenfor.

Vendepunktet kom på sykehuset

Sykehusinnleggelsen ble redningen for Malin. Og vendepunktet.

– Jeg husker at jeg ble innlagt på sykehuset. Jeg våknet opp til at moren og søsteren min stod ved siden av sykehussenga. De så både redde og sinte ut. Det første jeg tenkte, var at nå er jeg reddet. Fordi jeg ikke hadde turt å si det til noen før, i og med at jeg brukte så mye penger – det var så skamfullt. Jeg tenkte at det var ekkelt, forteller hun åpenhjertig.

– Jeg tenkte at «nå får jeg hjelp, fordi nå vet folk det». Og da bestemte jeg meg for at «uansett hvor tøft det er, skal jeg ikke kaste opp en eneste gang til. Og jeg skal jobbe beinhardt». Og det har jeg gjort siden. Det har ikke skjedd en eneste gang, og jeg har bare fortsatt å jobbe hele veien, fortsetter 31-åringen.

Har ødelagt tennene og «svidd av» halsen

Bulimien ødela kroppen til Malin. Nå håper hun at hun kan advare andre mot spiseforstyrrelsen.

 Vildes (13) fantastiske tegnspråktolking fikk gullknapp

– Det er så viktig at unge får vite hvor farlig det er. Det er ikke bare å kaste opp. Det er så mye som skjer i kroppen når du gjøre det. De indre organene blir svekket. Jeg har ødelagt tennene mine. Jeg har svidd av i halsen så jeg har problemer med å puste. Hjertet mitt har fått kjørt seg skikkelig, så jeg må være forsiktig hvis jeg trener for mye. Det er veldig mye som skjer. Det er livsfarlig, forklarer hun.

Men budskapet er ikke bare dystert.

– Jeg har også lyst til å si at man kan bli frisk, det er det aller viktigste. At man kan komme seg ut av det. Man må snakke om det, det er ikke noe å skamme seg over. Vær stolt av at du tør å stå fram, fordi det er så utrolig viktig. Du er like viktig som andre selv om du har den sykdommen, sier hun.

Levde i skam og holdt på å ruinere danseskolen

 Sist ble Grethe (53) for «dirty» for dommerne – nå er hun tilbake!

Malin mener en annen skummel ting ved bulimi er at de som er syke ikke nødvendigvis går ned i vekt. Rent fysisk er det vanskelig å se om folk har spiseforstyrrelsen.

Hun beskriver livet med sykdommen som skamfullt.

– Det har vært et liv i hemmelighet. Og i skam, selvfølgelig. Det har vært masse bruk av penger, jeg holdt på å ruinere danseskolen jeg driver. Jeg lukket meg helt inne i meg selv, gjemte meg bort og måtte hele tiden passe på hva jeg spiste og hvordan jeg kunne få det opp igjen. Det var sånn hele tiden.

Nå er livet heldigvis noe helt annet.

– Jeg kjenner nesten ikke livet igjen. Det er sånn jeg har levd i ti år. Det er så rart. Et og et halvt år senere er jeg frisk. Hver dag er som et paradis for meg. Det å kunne være normal.

Nervøs på vegne av dansegruppa

NERVØS: Malin var nervøs før Norske Talenter-auditionen. Ikke fordi hun skulle fortelle sin historie, men fordi dansegruppa hennes også skulle danse foran dommerne. 
NERVØS: Malin var nervøs før Norske Talenter-auditionen. Ikke fordi hun skulle fortelle sin historie, men fordi dansegruppa hennes også skulle danse foran dommerne.  Foto: Norske Talenter

Fredag klokka 20.00 står altså en frisk Malin på scenen i Norske Talenter. Det samme gjør dansegruppa Edge Crew, som 31-åringen er danselærer for.

Det er grunnen til at danseren var ekstra spent under innspillingen av programmet.

– Jeg var ikke så veldig nervøs for å fortelle min historie, fordi jeg har fortalt den til hele Horten allerede. Men jeg var veldig nervøs for jentene som skulle danse før meg. De betyr alt for meg. De har jobbet og stått på. Og da jeg var syk, hjalp de til med dansestudioet, og oppmuntret meg. De holdt meg i gang hele tiden og ga meg mot.

Se hvordan det går med Edge Crew og Malin i Norske Talenter fredag klokka 20.00 på TV 2.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook

Redaksjonens anbefalinger

 1. Helene Bøksle fødte datter
  Lørdag 21. jul. 2018 | Underholdning
 2. Fire menn tiltalt for drapet på rapperen XXXTentacion
  Fredag 20. jul. 2018 | Underholdning
 3. Stem på din favoritt til Folkets Amanda
  Onsdag 20. jun. 2018 | Underholdning
 4. Tor Endresen og datteren Anne-Sophie: – Bærer en hemmelighet på scenen
  Torsdag 19. jul. 2018 | Underholdning

Delt i sosiale medier

 1. I dag fyller tronarvingen år!
  Fredag 20. jul. 2018 | Underholdning
 2. Nå kan du melde deg på The Voice
  Torsdag 21. jun. 2018 | Underholdning
 3. Funkygine avslører navnet på sin nyfødte sønn
  Torsdag 19. jul. 2018 | Underholdning
 4. Farmen-paret har forlovet seg
  Onsdag 18. jul. 2018 | Underholdning