Ole Paus' feiring begynte allerede på søndag i Den Norske Opera, hvor flere artister samlet seg for å hylle 70-åringen i en storslått konsert. Paus selv er svært takknemlig for gesten.

– Det holder lenge for et liv, sier den ferske 70-åringen til TV 2.

Feirer med de nærmeste

Selve dagen har han valgt å feire med nærmeste krets, men vil ikke røpe hvilke planer som er lagt for den store dagen.

– Jeg skal ha en trivelig dag med folk som jeg er glad i, konstaterer han.

Artisten og forfatteren Paus' karrière begynte som visesanger på 70-tallet, etter å ha blitt oppdaget av visekunstneren Alf Cranner.

– Nysgjerrig på fortsettelsen

Som 23-åring debuterte Paus med sitt første album Der ute – der inne. Han er kjent for låter som «I en sofa fra IKEA», «Innerst i sjelen» og «Mitt lille land». Han har også skrevet flere bøker, spilt i både teater og film. Nå er han spent på hva livet bringer videre.

– Det kjennes veldig fint å bli 70, og jeg er nysgjerrig på fortsettelsen, sier han til TV 2.

Gjennom årene har Ole Paus vunnet en rekke gjeve priser for sitt virke, blant annet Alf Prøysens Ærespris i 2001, Årets Spellemann i 2013. I 2015 ble han også innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Gjenforent! Se Paus og Jonas Fjeld synge sammen igjen

Føler seg heldig

70-åringen hinter om at han har flere prosjekter på gang, men noe mer ønsker han ikke å utdype.

– Jeg har masse planer og ideer, og jeg føler meg svært heldig som kan ha det sånn. Det er jeg veldig glad for, sier han til TV 2.

Ole Paus har også samarbeidet med flere artister, blant annet Jonas Fjeld (64) i duoen To rustne herrer, som for tiden er ute på turné med showet «To rustne herrer: Hvis helsa holder».

I 2013 var Paus også deltaker i Hver gang vi møtes, sammen med Morten Abel (54), Kurt Nilsen (38), Magnus Grønneberg (49), Anita Skorgan (58), Lene Marlin (36) og Marion Ravn (32).

Risikerte sin egen platekontrakt for å hjelpe Jonas Fjeld