Superstjernen Madonna (58) har adoptert to fire år gamle jenter fra Malawi, det bekrefter hun på sin Instagram-profil.

– Jeg kan offisielt bekrefte at jeg er ferdig med prosessen med å adoptere to tvillingsøstre fra Malawi, og jeg er overlykkelig for at de nå er en del av vår familie, skriver hun, under et bilde av de to jentene.

Fra før av har Madonna fire barn; Lourdes (20), Rocco (16) og David og Mercy (begge 11). De to 11-åringene adoptert i henholdsvis 2006 og 2009, også fra Malawi.

I 2016 mistet hun imidlertid omsorgsretten for sønnen Rocco, da retten avgjorde at han skulle bo hos sin far i London.

Avviste rykter om adopsjon

For bare to uker siden avviste Madonna at hun var i en adopsjonsprosess, ifølge BBC. Ifølge kanalen viser derimot rettsdokumenter fra adopsjonen at 58-åringen følte seg forpliktet til å adoptere de to jentene, som heter Stella og Esther.

Fireåringene bodde på barnehjem da Madonna fikk opplysninger om deres bakgrunn, og bestemte seg for å adoptere dem. Barna skal ha blitt forlatt av sin familie, etter at deres biologiske mor døde kort tid etter fødselen.

– Hennes veldedighetsarbeid gjør at hun kommer i kontakt med barnehjemsbarn. Og det var et resultat av denne kontaktet som gjorde at hun følte seg forpliktet til å fylle et tomrom i livene deres og åpne opp sitt hjem for dem, sa dommeren.

Madonna er ikke den eneste kjendisen som har adoptert fra Afrika. Også det nyskilte skuespillerparet Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52) har adoptert en datter fra Etiopia. De har også adoptert barn fra Kambodsja og Vietnam.

Trump-kjeft

Madonna fikk nylig stor oppmerksomhet da hun var en av frontpersonene i kvinnemarsjen mot Trump i Washington D.C. I en aggressiv tale mot presidenten sa hun: «Ja, jeg er sint. Ja, jeg er sjokkert. Ja, jeg har tenkt masse på å sprenge Det hvite hus, men jeg vet at det ikke ville endret noe».

I etterkant av talen uttalte president Trump at talen var respektløs.

– Ærlig talt. Hun er motbydelig. Hun har skadet seg selv, og skadet saken sin. Det hun sa var respektløst mot landet vårt, sa Trump.