Kronprinsfamilien har to hunder av rasen Labradoodel.

Onsdag skrev kronprinsesse Mette-Marit på sin Instagram-konto at en av dem, Muffins Kråkebolle, forsvant under en skitur ved 16-tiden.

Hunden var da sist sett ved Furuholmen i Vestmarka, ikke langt fra Vestmarksetra parkeringsplass.

Ved 20.45-tiden, etter å ha vært borte i rundt fem timer, kom hunden til rette.

Den hadde da funnet veien tilbake til kronprinsfamiliens bil mens familien var ute og lette etter den.

Ba om hjelp

Noen timer før Muffins Kråkebolle kom til rette oppfordret kronprinsessen dem som eventuelt så hunden om å ta kontakt med slottet.

«Denne lille nydelige damen ble borte på skitur i ettermiddag. Hvis du, eller noen du kjenner har sett henne blir vi glade for beskjed. Hun ble sist sett ved Furuholmen i Vestmarka, ikke så langt unna Vestmarksetra parkeringsplass. Ta kontakt på telefon 22048700 hvis du har informasjon. Hun er veldig glad i mennesker og heter Muffins Kråkebolle. Hun er en ganske stor Labradoodle på 3 år. 💔 (Hun er merket med chip og har svart halsbånd).»

Lettet familie

Kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, sier det var kronprinsessen og kronprinsen som var på tur med familiens to hunder da Muffins Kråkebolle forsvant.

– De hadde vært på skitur, men så bestemte Muffins Kråkebolle seg for å ta en liten ekstra tur, sier Hagen til TV 2.

Onsdag kveld var hele familien ute og lette etter hunden. Kronprinsen hadde latt døren til familiens bil stå åpen, og hunden fant selv veien tilbake og la seg i bilen.

Hagen sier familien nå er svært lettet.

Kronprinsessen la også ut en melding på Instagram like etter at hunden var funnet, sammen med et bilde av prinsesse Ingrid Alexandra og Muffins Kråkebolle.

«Da kom hun til rette. Nå er det mange glade barn og voksne her. Første gang hun har stukket av på skitur, min skjønne og kloke mann hadde heldigvis latt bilen stå åpen på parkeringsplassen og når vi nå skulle ut på ny leterunde fant vi henne❤️ #hundeliv»