For to uker siden viste magikeren Christian Wedøy (33) noen utrolige utbryterkunster på Norske talenter, da hodet hans ble låst inne i en boks med vann, og han måtte bryte seg ut før han druknet.

Se hele det utrolige stuntet øverst i saken.

I ettertid har Christian blitt oppringt av folk som har sett utbryterstuntet og andre magikunster Wedøy har utført, og som tror han har magiske evner.

– Det er flere som har ringt meg fordi de tror jeg kan gjøre dem friske. Det er folk som ikke har tillit til helsevesenet, eller som ikke har blitt friske av den behandlingen de har fått. De har sett de ulike tingene jeg har utført, og så tror de det er ekte magi, forteller Wedøy til TV 2.

Blir tilbudt penger

Innringerne tilbyr Wedøy en god sum penger. Og selv om han sier at han ikke kan helbrede dem, vil de betale han for å gjøre et forsøk.

– Det er litt morsomt at de tror på det, men jeg blir også veldig bekymret. Jeg er redd for at de bare skal ringe videre til en annen tryllekunstner og tilby masse penger for at de skal gjøre et forsøk. Jeg sa nettopp nei til ei som prøvde å overtale meg til å gjøre et forsøk på å få hevelsen i foten hennes til å gå ned. Og jeg har forklart henne at jeg kun driver med illusjoner, sier Wedøy.

Han advarer folk mot å tro at det er ekte kunster de ser:

– Det illusjonister og tryllekunstnere utfører, er alltid triks. Trikset er å lage en illusjon av noe som ser veldig ekte ut.

Vil at han skal ta kontakt med døde

Det er ikke bare helbredelse folk er ute etter, men de ønsker også å bruke han som medium.

– Jeg har opplevd at folk kontakter meg fordi de vil snakke med noen som er døde. For et par uker siden gjorde jeg et par tankelesings-triks på byen, og da var det ei som ringte meg etterpå. Hun lurte på om jeg kunne sette henne i kontakt med broren hennes, som døde for mange år siden, forteller illusjonisten.

Det bekymrer han at folk lar seg lure av illusjonene.

– Det er nok av eksempler på folk som har vært tryllekunstnere og som går over til å bli spåmenn og healere, fordi de finner ut at det ligger mye mer penger i det. Det synes jeg er veldig skremmende. Det er også en kjent tryllekunstner med navn Doug Henning som døde av kreft, og som muligens kunne overlevd hvis han hadde fått medisinsk behandling.

Ligger hardtrening bak kunstene

Bak de fleste opptredenene til Wedøy ligger det en kombinasjon av en illusjon og ting som ikke er triks. Når han får et bord til å sveve, er det en illusjon, mens når han holder pusten lenge eller går på knust glass, er det ting har trent seg opp til.

Han har øvd i mange år for å få til det han gjorde i Norske talenter-stuntet: Nemlig å holde pusten i minutt etter minutt mens han dirket opp låser for å komme seg fri.

– Rekorden min er å holde pusten i syv minutter. Jeg øver én time hver dag på å holde pusten. Jeg pleier å vedlikeholde evnen til å holde pusten i 4-5 minutter. Men når jeg skal gjøre et stunt, så øver jeg den opp igjen til nærmere 6-7 min. Det er ingen solid forskning som sier noe om det er farlig å holde pusten så mye, så ofte. Det er derfor jeg ikke holder pusten så lenge til vanlig, forteller han.

Én gang gikk det galt

Én av tingene som hjelper Wedøy til å være komfortabel med undervannsstuntene, er at han har jobbet som yrkesdykker tidligere. Men én gang gikk det likevel galt.

Det var da han ble festet til en betongblokk og senket ned til bunnen av et islagt vann. Han skulle komme seg løs og svømme opp gjennom et lite hull i isen.

Men stort sett alt gikk galt: Betongblokken virvlet opp så mye grums at Wedøy ikke kunne se noe som helst. Så da han hadde fått dirket seg løs fra betongblokken, kunne han ikke se hvor han skulle opp. Han slo hodet hardt i isen slik at han begynte å blø.

Overlevde så vidt

Redningsdykkeren som skulle hente han opp fikk problemer da slangen frøs, så han måtte gå opp igjen.

Etter åtte minutter hadde noe av grumset lagt seg, og Wedøy kunne endelig se lyset fra lyskasterne igjen.

– Jeg overlevde fordi jeg fant en luftlomme under isen som jeg pustet i. Etter åtte minutter kom jeg meg opp, jeg var kald og blødde fra hodet, forteller Wedøy.

Norske talenter ser du fredager kl. 20.00 på TV 2.