Se «Hver gang vi møtes»-opptredenene som hyller Hanne Sørvaag her

Det ble tårer og et aldri så lite rockesjokk da artistens låter ble tolket. Se videoene!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanne Sørvaag (37) er artisten som satt på hedersplassen i lørdagens episode av «Hver gang vi møtes».

Sørvaag er i tillegg til sanger låtskriver og tekstforfatter med internasjonal gjennomslagskraft, og hun står bak pophits som til sammen har solgt nærmere fem millioner i 70 land. Fem soloalbum har sørget for solid radiorotasjon, og som mentor i The Voice har hun også vist stort engasjement og omsorg for gryende talenter.

Seks av Sørvaags låter ble tolket av Margaret Berger (31), Åse Kleveland (67), Eldar Vågan (55), Ida Maria (32), Esben «Dansken» Selvig (37) og Benny Borg (71) i lørdagens program.

Se alle opptredenene og hva Hanne mener om dem nedenfor!

Måtte prøve å bevare fatningen under Margaret Bergers opptreden

Første artist på scenen var Margaret Berger, som tolket kjærlighetslåta «Brief and Beautiful». Sørvaag skrev sangen, mens Maria Arredondo spilte den inn og ga den ut i 2007.

Sørvaag forteller til TV 2 at det ble en tøff start.

– Det er jo den mest personlige låten min. Det er også min mest innspilte og mest populære låt med nummer 1- og topp 10-plasseringer og sånn. Det er kanskje den mest betydningsfulle låten i min katalog. Så jeg tenkte «shit, kvelden begynner med den?!», sier 37-åringen til TV 2.

– Margaret gjorde en mørkere og mer mystisk versjon som egentlig viste enda mer av det mørke som finnes i verden, fordi teksten sier noe om å hylle kjærligheten selv når den blir kortere enn man skulle ønske. Men det er veldig mye sorg som ligger der, og jeg synes det var veldig fint at hun fikk frem det. Det var som hun stakk dypere enn det som egentlig finnes i låten. Det var så rørende og fint, men det er sterk kost når noen står rett foran deg og synger disse låtene. Jeg merket at jeg måtte prøve å bevare fatningen, fortsetter hun.

Ble rørt og begeistret av Eldar Vågans norske versjon av «I Don't Feel a Thing»

Eldar Vågan hadde valgt «I Don´t Feel a Thing» da han tok fatt på mikrofonen denne kvelden. Han satte, som alltid, sitt helt spesielle preg på låta.

Det falt i smak hos kveldens hovedperson.

– Åh, jeg føler så mye. Jeg elsket dette! Fy søren, det var så tøft, var Sørvaags umiddelbare reaksjon.

Til TV 2 utdyper sangeren at hvorfor hun satte så stor pris på tolkningen av låta, som ble utgitt i 2006.

– Han hadde oversatt den til totendialekt, og det var så fint! «Jeg føler ingen ting», sang han, og det var så fine bilder i den låten. «Som farger på et prospektkort, falmet lykkerusen bort». Han er altså så utrolig bra tekstforfatter. Den var rørende og den fikk en helt ny dimensjon på norsk. Jeg er skikkelig begeistret for den versjonen der, altså.

Benny fant fram Elvis: – Jeg fikk to av mine favoritter i én og samme versjon!

I tillegg til å være en folkekjær artist, er Benny Borg kjent som Elvis-imitator. Det var nettopp denne rollen han fant fram da han tolket Sørvaags «My Destiny».

Låta ble skrevet av Sørvaag sammen med Harry Sommerdahl og Tim Baxter for den amerikanske Idol-finalen i 2006.

2017-«Hver gang vi møtes»-versjonen imponerte stort.

– Tenk at jeg skulle få oppleve det! Åh ... For en drøm, sa Sørvaag da siste strofe var sunget.

Hun sier til TV 2 at hun ikke hadde forventet det som kom fra scenen.

– Det var overraskende! Det jeg lærte da jeg skrev «My Destiny», var at det er viktig ikke å skrive for vanskelige låter når folk skal tolke dem i live, så det skal Benny søren meg ha for da han tok den låta der. Han la den i Elvis-land og den minnet plutselig om «You Were Always On My Mind». Og sånn kunne jeg aldri ha sett for meg den låta! Da jeg skrev den følte jeg at den var litt pompøs, men han gjorde den på en helt annen måte som gjorde at jeg tenkte «jøss, det her var jo en fin melodi.» Jeg fikk to av mine favoritter – Elvis og Benny Borg – i én og samme versjon!

Ida Maria rocket til «My Heart Is Yours»: – Nå sprakk operasjonssåret mitt!

Artistene fikk seg en real overraskelse etter at Ida Maria entret scenen til sarte fiolintoner da hun skulle tolke MGP-hiten «My Heart Is Yours», som opprinnelig ble fremført av Didrik Solli Tangen i 2010.

Få sekunder senere ble jakka kastet, og rolige toner ble til real rock'n'roll.

– Å fy fader, nå sprakk opersajonssåret mitt, var Benny Borgs umiddelbare kommentar.

Han var ikke den eneste som ble blåst av banen.

– Fy fader, jeg er overkjørt av en truck. Hun er helt rå, sa Sørvaag.

Hun klarer knapt temme sin begeistring når hun beskriver låta overfor TV 2.

– Den var jammen ikke god å kjenne igjen, faktisk. Den begynte fint og sart med fiolinsolo, og så tok den helt av. Det ble plutselig den rockelåten! Jeg har gått rundt og nynnet på den i ettertid. Den er ganske annerledes i rytmikk og melodi, men teksten er den samme, og teksten ble bare sååå kul i den versjonen. Det ble dén tøffe rockelåten! Fy søren, hun er stjerna! Hun er vår Mick Jagger!

Se opptredenen øverst i artikkelen!

Kombinasjonen Åse Kleveland og Hanne Sørvaag ble for mye for rørt Ida Maria

Åse Kleveland tolket Sørvaags internasjonale hit «Say Hello to Goodbye», som ble utgitt av Barbados-stjerna Shontelle i 2010.

– Nydelig, Åse! Herlighet, det var vakkert. Kanonfint, sart og praktfullt, sa Sørvaag da opptredenen var over.

Også de andre artistene satte pris på veteranens sang. Både Benny Borg og Ida Maria måtte attpåtil tørke tårene. Sistnevnte har fram til nå i sesongen klart seg uten lommetørkle.

– Det der var kombinasjonen som skulle til! Det var Hanne Sørvaag og Åse Kleveland, lo hun gjennom tårene.

Sørvaag sier til TV 2 at låta var som skapt for Kleveland.

– Åh, det var nydelig, altså. Jeg tenkte da hun begynte å synge «Say Hello to Goodbye» – som har ganske klassiske melodilinjer – at den passer så godt til henne som har så mye ynde og så mye klassisk i uttrykket sitt. Det var utrolig fint å høre. Og den klangen i Åses stemme er helt unik.

Overrasket over «Dansken» sitt låtvalg

Klovner i kamp-rapper Esben «Dansken» Selvig tok som vanlig fatt på pennen og skrev sin egen variant av «Why I Mess It Up» som sistemann ut i lørdagens program.

– Fyttigrisen! Herregud! Jeg elsker det, var Sørvaags første kommentar.

Hun forteller til TV 2 at hun ble overrasket over låtvalget.

– Han hadde oversatt den, og det gjorde veldig sterkt inntrykk på meg, fordi alle de andre låtene er mine mest kjente låter, men jeg hadde ikke sett for meg at «Why I Mess It Up» skulle komme. Det var veldig kult at han tok den med en så fet tekst! Det var så kult. Min låt handler jo om å rote det til, og han skrev en veldig personlig tekst om da han hadde føkket opp. Esben gjør alt personlig; det handler om ham. Nei, det var så tøft, altså!

Se «Hver gang vi møtes» lørdager klokka 20.00 på TV 2.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook