Henrik Kristoffersen gjør det ekstremt godt i løypa om dagen, og i fredagens sending av Senkveld med Thomas og Harald forteller han om suksessoppskriften bak totalt 15 verdenscupseire, gullmedaljer i junior-VM og OL-bronse.

– Jeg har jo hatt en familie i ryggen. En far som har gjort ting for meg som veldig få andre ville gjort. Jeg har hatt en mor som har stilt opp og blant annet en farfar som har hatt nøkkelen til skihuset, forteller Kristoffersen i Senkveld.

God støttespiller

Denne sesongen har han fått enda en nær støttespiller. I fjor sommer ble han sammen med den gamle klassevenninna Tonje Barkenes.

– Det har vært tyngre dager siden jeg ble sammen med henne, så det er veldig greit å ha noe annet å tenke på og få litt hjelp også. Jeg tok jo for eksempel mandlene i vår, og hun er jo utdannet ernæringsfysiolog, så da fikk jeg veldig mye hjelp der, sier Henrik.

Til tross for at 22-åringen bor i Salzburg i Østerrike, finner paret tid til hverandre så ofte de kan.

– Hun er i Salzburg så ofte hun kan. Hun tar mastergrad nå, så det er jo litt skole og sånn, men samtidig så har hun mye fri, så da koser vi oss der sammen, forteller Kristoffersen.

Tok tid

Selv om Henrik har vært forelsket i Tonje lenge, tok det en god stund før følelsene ble gjensidige.

– Det tok henne åtte år å komme dit, så det tok lang tid, forteller Kristoffersen betenkt.

– Jobbet du jevnt og trutt over åtte år?!

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg gikk fram, men det tok forferdelig lang tid. Jeg holdt nok ikke på jevnt og trutt i åtte år, det håper jeg virkelig ikke at jeg gjorde. Men vi har alltid hatt mye respekt for hverandre. Hun var jo håndballspiller, trente mye og ville bli god i det, så vi var litt like. Hun kjenner til det å drive med idrett, forklarer Kristoffersen.

Kortluntet

Han innrømmer også at han nok ikke er den enkleste personen å leve tett innpå.

– Nei, deeet, er nok et alvorlig kaos. Det er nok veldig mange ting i livet som er lettere enn det. Fordi jeg har kort lunte fra før av, men den blir ikke noe mindre kort under rennsesong, så det… Ja. Det er nok ikke veldig lett å være sammen med meg.

– Tonje er rimelig tålmodig, avslutter alpintstjernen.

Se hele intervjuet med Henrik Kristoffersen på Senkveld med Thomas og Harald fredag kl. 22.15, eller se det på TV 2 Sumo her.