Fredag kveld er Eyvind Hellstrøm (68) gjest i sesongpremieren av Senkveld med Thomas og Harald. Her bekrefter 68-åringen at han har avsluttet samarbeidet med TV3, og er klar for nye utfordringer i produksjonsselskapet PLAN-B TV og TV 2

Hellstrøm har vært i TV3 siden 2008, hvor han blant annet har hjulpet restauranter og familier i «Hellstrøm Rydder opp», vært dommer i «MasterChef», og konkurrert mot norske kjendiser på kjøkkenet i «Hellstrøm inviterer».

Kulinarisk reise

Jo flere kokker, jo mer søl er det noe som heter. Ekstra mye søl blir det kanskje når Eyvind Hellstrøm (68) får seks måneder på å forvandle komiker og TV-personlighet Truls Svendsen (44) til en mesterkokk – uten å vite noe om hans kokkeferdigheter.

– Da jeg tenkte over dette i etterkant, så tenkte jeg at det står mye på spill. Jeg har bygget meg opp et renommé som kan rives i filler på kort tid, sier Hellstrøm muntert, men med en alvorlig undertone.

Deretter sammenligner han Svendsen med en av sine firbente kompiser.

– Jeg har en følelse av at jeg har fått en ny hund inn i livet mitt. Jeg har hatt en del boxere oppigjennom, så jeg kjenner lynnet, men jeg kjenner ikke ferdighetene deres, sier Hellstrøm lattermildt.

IVRIG KOKKELÆRLING: Truls Svendsen ser frem til å ta til seg all lærdom fra gourmetkokk Eyvind Hellstrøm. Foto: Helene Kjærgaard Kleiveland/TV 2  
IVRIG KOKKELÆRLING: Truls Svendsen ser frem til å ta til seg all lærdom fra gourmetkokk Eyvind Hellstrøm. Foto: Helene Kjærgaard Kleiveland/TV 2  

– Hvor god kan han bli?

– Du skal bli bra, konstaterer Hellstrøm etter å ha nølt litt ved mesterkokk-tittelen.

Programmet har fått navnet «Truls à la Hellstrøm». Gjennom åtte episoder følger vi Hellstrøm og kokkelærling Svendsen på en kulinarisk reise i Norge og verden.

Turvant Svendsen

Det er ikke første gang Svendsen begir seg ut på reise med uventede utfordringer under veis. I 2014 var han aktuell med Truls – Oppdrag Hurtigruten. Året etter la TV-profilen seg i hardtrening for å krysse Grønland sammen med Cecilie Skog i TV 2-serien Tjukken & Lillemor. Høsten samme år la han Norge for sine føtter i Truls – Oppdrag Norge. Men han har aldri samarbeidet med Hellstrøm.

– Jeg har spist hos ham på Bagatelle og drømt om å jobbe med Hellstrøm lenge, så dette blir et drømmeprogram, sier den matglade Truls Svendsen til Senkveld.

– Helt grei kokk

Svendsen legger ikke skjul på at han gleder seg til å legge ut på tur igjen.

– Vi får besøke fantastiske plasser, spise og sjekke ut råvarer. Jeg får lov til å være med i Eyvinds verden, fortsetter han entusiastisk.

Når det kommer til egne matferdigheter er han usikker på suksessfaktoren.

– Jeg ser meg selv som en helt grei kokk. Folk går hjem fornøyd, men det kan også være på grunn av mengden drikke, sier komikeren lurt.

«Truls à la Hellstrøm» har premiere på TV 2 til høsten.

Se hele intervjuet i Senkveld med Thomas og Harald fredag kl. 22.15 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.