NORGE MOT SVERIGE: Et norsk og et svensk lag av idrettsstjerner skal kjempe mot hverandre i Heltenes Kamp. 
NORGE MOT SVERIGE: Et norsk og et svensk lag av idrettsstjerner skal kjempe mot hverandre i Heltenes Kamp.  Foto: Daniel Ohlsson

Disse skal delta i TV 2s nye kjendis-reality

Seks norske idrettsstjerner skal forsvare Norges ære i beintøff kamp mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag avslører God kveld Norge at sportsprofilene John Arne Riise (36), Vibeke Skofterud (36), Anette Bøe (59), Cathrine Larsåsen (30), Knut Holmann (48) og Espen Bredesen (48) skal delta i det nye realityprogrammet Heltenes kamp på TV 2.

– Det viktigste er å slå svenskene, sier John Arne Riise til God kveld Norge under innspillingen i Kenya.

Tøff motstand

På det svenske laget finner vi ishockeylegenden Peter «Foppa» Forsberg (43), stuperen Anna Lindberg (35), bryteren Ara Abrahamian (41), fotballspilleren Patrik «Bjärred» Andersson (45), syklist Emma Johansson (33) og fotballspiller Josefine Öqvist (33).

Deltakerne blir sendt ut i ekstreme forhold i ødemarka, langt utenfor Norge og Sveriges grenser. Her skal begge lag kjempe om å være første lag til å finne sivilisasjon, uten bruk av hjelpemidler.

John Arne Riise om forberedelsene: – Kona pakket bagen min

Spent på egen reaksjon

Den som klarer å forvalte sine egne ressurser best – energi og vann – vil til slutt stå igjen som vinneren av programmet.

– Du vet liksom ikke helt hvordan du kommer til å reagere. Du vet bare at du skal overleve, og det gjør noe med hodet ditt. Jeg tror kanskje at jeg kommer til å bli tøffere, sier en kampklar Riise.

Nærmeste krets er likevel ikke helt overbevist.

– Familie og venner har ikke så veldig tro på meg i en slik setting, så jeg har veldig lyst til å motbevise dem, men jeg gjør dette fordi jeg har lyst selv, konstaterer 36-åringen.

Tøft å være borte fra familien

For Riise blir den største utfordringen å være borte fra familien og ikke en gang kunne ringe hjem til kona Louise Angelica Riise og barna.

– Det blir tøft å ikke ha mulighet til å kontakte dem. Hun synes det er deilig å ha fri av og til. Det er verre for meg, sier han.

Men kona har hjulpet med forberedelsene.

– Hun har forberedt meg godt. Det er jo hun som har pakket bagen min, fortalt meg hva som matcher med hverandre. Jeg har klippet håret mitt og tatt neglene mine, så nå ser jeg bra ut på TV. Det var Lousies viktigste oppgave ifølge henne, sier Riise.

Ulike programledere

Heltenes kamp er en samproduksjon mellom TV 2 og TV 4. Erik Thorstvedt vil være programleder på TV 2, mens det er Peter Jihde som leder showet på TV4. Her har programmet fått tittelen «Det största äventyret».

– Av og til har du flaks og ramler borti drømmeprosjekter som har alt. Det å få besøke steder du ellers aldri ville kommet til, og det å bo flere uker i telt i villmarka på andre kontinenter, ser jeg mer på som et eventyr enn som en jobb, sier Thorstvedt i en pressemelding.

Heltenes kamp har premiere på TV 2 i april.

Se God kveld Norge lørdager kl. 22.15 på TV 2.