THE VOICE-ARTISTER: Nicoline Berg Kaasin, Yvonne Nordvik Sivertsen og Kristian Kristensen deltok i foregående sesonger av The Voice.
THE VOICE-ARTISTER: Nicoline Berg Kaasin, Yvonne Nordvik Sivertsen og Kristian Kristensen deltok i foregående sesonger av The Voice. Foto: TV 2

Slik går det med The Voice-artistene i dag

En ble nominert til Spellemann og to er i gang med hver sin EP.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom tre sesonger har TV-seerne blitt kjent med flere artister gjennom The Voice, deriblant Kristian Kristensen (24), Nicoline Berg Kaasin (27) og Yvonne Nordvik Sivertsen (20).

Nå deler de av sine erfaringer og forteller om livet etter musikkonkurransen.

Nominert til Spellemannspris

Kristensen var deltaker i The Voice i 2013. Knappe tre år etter deltakelsen ble 24-åringen fra Harstad nominert til Spellemannspris i kategorien «Årets låt» med låta «Kan du lære mæ?».

Til tross for at det ikke ble noen pris denne gangen, var det å bli nominert stort nok.

– Det er kjempestas! Og veldig uventa. Spellemann er en sånn ting som man ser på som ung og tenker at én dag vil jeg komme dit, men når man blir eldre blir det som regel litt mer fjernt – og så skjer det plutselig, sier en entusiastisk Kristensen.

Her kan du melde deg på en ny sesong av The Voice.

Minikjendis i Brasil

Når det gjelder hva The Voice har gjort for ham som artist, peker Kristensen spesielt på to ting.

– Den første er eksponeringen i seg selv. Selv om jeg ikke vant konkurransen, så var The Voice et veldig bra vindu for å vise seg frem i Norge, og ikke minst for verden rundt. Én av mine videoer har til og med blitt en liten hit i Brasil. Jeg har blitt minikjendis i Brasil, og det er jo kult, sier Kristensen humrende, og fortsetter:

– Det andre er vel kontakter, nettverk og ikke minst at det er en veldig god erfaring. Jeg jobbet veldig hardt og mye under The Voice, og utviklet meg også deretter, forklarer harstadværingen til TV 2.

Kristian Kristensen fikk Espen Lind til å sperre opp øynene

Lever av musikken

I og med at han hadde halvannet år igjen på skolen etter The Voice, måtte livet som artist på heltid vente, men med god hjelp fra Christer Falck og gode råd fra The Voice-mentor Espen Lind, er drømmen blitt virkelighet.

Artistenes tips til nye The Voice-deltakere:

Kristian Kristensen (24) - deltaker i 2013:
– Individuelt er det vanskelig å gi tips. Det høres kanskje ut som en klisjé, men man må bare kjenne på magefølelsen. Hvis man vil være med, så har valg av låt alt å si. Spesielt på blind audition er det viktig. Det er der man gjør størst inntrykk. Du kan naile en låt med hjerte, gjerne en låt du har et nært forhold til og som du kan gjøre en unik versjon av.

Nicoline Berg Kaasin (27) - finalist i 2015:

– Vurderer du det, ville jeg gjort det. Det er jo skummelt, man er livredd, men det føles veldig bra etterpå. Man får en mestringsfølelse når man har gjennomført det. Hopp ut i det! Det er mange veier til mål for å leve av musikk, men dette er en fin måte å vise seg frem.

Yvonne Nordvik Sivertsen (20), vinner i 2015:

– Ikke tenk for mye over hva du skal gjøre. Bare gjør det. Stol på magefølelsen, det var det jeg gjorde. Jeg bestemte meg for å synge «Stille vann» fordi jeg hørte den på radioen dagen audition. Man må bare gjøre det som føles riktig for seg selv.

– Nå lever jeg av musikk, og har gjort det i snart to år. Det er veldig rart, men en stor drøm som har gått i oppfyllelse, sier 24-åringen.

Når det gjelder veien videre, tør ikke Kristensen å love noe helt konkret, men han har gjort seg noen tanker.

– Planen er vel egentlig bare det å fortsette å vokse og finne inspirasjonskilder, utfordre meg selv og bare lage så fin musikk som mulig. Jeg håper på å få spilt inn en plate snart, men tør ikke love noe. Jeg merker at det føles naturlig å gjøre det nå, etter å ha gitt ut flere singler og en EP.

Mye på gang

Yvonne Nordvik Sivertsen (20) gikk helt til topps i forrige sesong. Den siste tiden har gått med på å forme artisten Yvonne.

– Jeg har jobbet mye med å finne lydbildet mitt. Det siste halvannet året har jeg brukt tiden på å bli sikrere på hvem jeg er som artist og hva jeg vil gjøre fremover. Men nå begynner jeg å bli ganske utålmodig, og vil gjerne vise hva jeg har jobbet med, forteller hun ivrig.

For hun har flere ting på gang.

– Akkurat nå, så er jeg i gang med å skrive på EP-en min, også jobber jeg med singlen som Universal skal gi ut, forteller Nordvik Sivertsen til TV 2, og fortsetter:

– Målet for 2017 blir gi ut single, lage musikkvideo og forhåpentligvis en EP. Jeg har 11 måneder på meg, så det skal jeg nok klare, sier hun muntert.

Knakk sammen

Etter at hun gikk av med seieren i 2015, fikk hun en noe uventet reaksjon da det hele var over. Den da 18 år gamle bergenseren knakk sammen.

– Jeg var ikke forberedt på at det skulle bli så stille. Ensomt. Under live-perioden hadde vi gått oppe i hverandre hele tiden. Ikke for det, jeg var jo mye alene i Oslo også, på hotellrommet og mens jeg øvde, men det var alltid noe som skjedde, kan du si. Det tok litt tid til å fordøye den overgangen, forteller

Men Yvonne er ikke det minste i tvil om at konkurransen har vært med på å styrke henne som artist.

Yvonne Nordvik Sivertsen trollbandt The Voice-mentorene med Siri Nilsen-sang

– Det har gitt meg kjempemye. The Voice har gitt meg mer gnist til å drive med dette videre. Man må være ganske viljesterk og mentalt sterk, for det kommer nede-perioder hvor det ikke skjer så mye. Jeg har nok også fått mer selvtillit. Jeg har jo visst at jeg var flink til å synge, men dette ga meg en bekreftelse på at jeg hadde noe spesielt. Jeg vil anbefale folk som vurderer det å bare melde seg på, konstaterer hun.

– Det har skjedd en del

Nicoline Berg Kaasin (27) kom helt til finalerundene i forrige sesong av The Voice. I likhet med Kristensen, føler hun at The Voice har hjulpet henne et steg videre i musikkarrièren.

– Jeg vil si at det har skjedd en del siden den gang. Det er en veldig bra måte å skaffe seg kontakter innad i bransjen og få vist seg frem. Samtidig er det er viktig å huske at det er når The Voice er ferdig at jobben starter. Det er da man må finne motivasjon til å komme seg opp og frem, innrømmer 27-åringen.

Se Nicolines Berg Kaasins blind audition:

Etter deltakelsen i The Voice i 2015, har hun gitt ut to singler og kapret andreplassen i Stjernekamp på NRK i fjor høst. Nå har hun flere prosjekter på gang.

– For tiden jobber jeg med en EP som skal ut i løpet av våren, så jeg sitter og skriver sammen med ei som heter Alida. Låtskriving er veldig gøy! I tillegg skal jeg ha konsert på Sentrum Scene 17. mars, og det gleder jeg meg veldig til, forteller hun til TV 2.

Har du Norges beste stemme? Eller kjenner du noen som burde være med i årets sesong av The Voice? Påmeldingsskjema finner du her!